ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΥΛΗ: Τίμησε τα θύματα του Μαρί και της πυρκαγιάς στην Αττική

ΒΟΥΛΗ:  Τίμησε τα θύματα του Μαρί και της πυρκαγιάς στην Αττική

«Δεσμευόμαστε να εργαστούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας προληπτικά, ώστε να μη ζήσουμε αντίστοιχα τραγικά γεγονότα στο μέλλον», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του στην Ολομέλεια για την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί και για την πυρκαγιά στην Αττική.

«Στις 11 Ιουλίου συμπληρώνονται εννέα χρόνια από την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δεκατρείς συμπατριώτες μας. Οι δεκατρείς ένστολοι αξιωματικοί, ναύτες και πυροσβέστες, επιδεικνύοντας θάρρος και αυταπάρνηση και θέτοντας το δημόσιο συμφέρον υπεράνω της ζωής τους, προσέτρεξαν να επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους οικείους τους και δεσμευόμαστε να εργαστούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας προληπτικά, ώστε να μη ζήσουμε αντίστοιχα τραγικά γεγονότα στο μέλλον», είπε ο κ. Συλλούρης.

Ανέφερε, επίσης, ότι στις 23 Ιουλίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και τη δεύτερη πιο φονική παγκοσμίως κατά τον 21ο αιώνα.
 
Όπως είπε, οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική και πέρασαν μέσα από τους οικισμούς Νέος Βουτζάς και Μάτι είχαν ως τραγικό απολογισμό 102 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες, καταστροφές περιουσιών και αποψίλωση χιλιάδων στρεμμάτων δάσους.
 
«Σας καλώ τώρα να τηρήσουμε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των ένστολων συμπατριωτών μας, που με απαράμιλλο θάρρος πρόσφεραν την ίδια τη ζωή τους στον βωμό του καθήκοντος, καθώς και στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική», είπε.
 
Ακολούθως έγινε η τήρηση μονόλεπτης σιγής.
 
«Αιωνία τους η μνήμη», κατέληξε ο κ. Συλλούρης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top