ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: Προς νέα κατεύθυνση οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: Προς νέα κατεύθυνση οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ

Προς μια νέα κατεύθυνση προχωρούν οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, αναφέροντας, επίσης, πως λεπτομέρειες για τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης  θα δοθούν τον επόμενο χρόνο.

Ο κ. Πετρίδης ρωτήθηκε, μετά το πέρας του μνημόσυνου των πεσόντων της τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου του 1974, που τελέστηκε το πρωί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου, για το πώς προχωρά η συνεργασία μεταξύ Κύπρου – ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος IMET. Ο ΥΠΑΜ είχε ενημερωθεί στις 8 Ιουλίου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε στελέχη της Εθνικής Φρουράς από το 2021, στο πλαίσιο της πρόσφατης ψήφισης και εφαρμογής του νόμου EAST – MED ACT.  
Στις δηλώσεις του, ο κ. Πετρίδης είπε «όπως έχουμε αναφέρει είναι ένα θέμα το οποίο θα εγκριθεί από το Κογκρέσο και θα δώσουμε λεπτομέρειες για την πιθανή συνεργασία – εκπαίδευση, ενδεχομένως την επόμενη χρονιά». 

Eρωτηθείς κατά πόσο αυτή η συνεργασία αφορά και την αγορά οπλικών συστημάτων ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε, πως στο παρόν στάδιο δεν έχουν οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση. 

Επεσήμανε πως τα θέματα της άμυνας είναι ευαίσθητα και θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις όποιες δηλώσεις μας.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις  μεταξύ  Κύπρου – ΗΠΑ και πώς αυτές χαρακτηρίζονται, ο κ. Πετρίδης είπε “νομίζω ότι προχωρούν προς μια νέα κατεύθυνση και θα σας ενημερώνουμε όταν θα υπάρχουν εξελίξεις”.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το Κυπριακό» – Τι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό και τι είπε για τη NAVTEX του GSI

Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το Κυπριακό» – Τι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό και τι είπε για τη NAVTEX του GSI

Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές σε σχέση με το Κυπριακό, όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη στη δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και ακολούθως δέχθηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της επετείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE