ΔΙΕΘΝΗ

Μπορέλ: 'Προς το συμφέρον όλου του κόσμου να ευδοκιμήσει το Χονγκ Κονγκ'

Μπορέλ: 'Προς το συμφέρον όλου του κόσμου να ευδοκιμήσει το Χονγκ Κονγκ'

Η Κομισιόν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος ενέκριναν την Τετάρτη (22/7) τις ετήσιες εκθέσεις τους προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στις Ειδικές Διοικητικές Περιφέρειες του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο το 2019.

Μιλώντας για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Josep Borrell, δήλωσε ότι η Ετήσια Έκθεση καταγράφει τις σοβαρές προκλήσεις για την αυτονομία, τη σταθερότητα και τις εγγυημένες ελευθερίες του Χονγκ Κονγκ το 2019. Αυτές οι προκλήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά το 2020. "Ως Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μείνουμε πίσω και θα παρακολουθούμε καθώς η Κίνα προσπαθεί να περιορίσει ακόμη περισσότερο αυτές τις ελευθερίες, με την επιβολή της δρακόντειας εθνικής ασφάλειας., είπε.


Εργαζόμαστε, συνέχισε, για μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ. Είναι προς το συμφέρον όλου του κόσμου το Χονγκ Κονγκ να ευδοκιμήσει τόσο ως τμήμα της Κίνας όσο και ως ένα ζωντανό και μοναδικό διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και σταυροδρόμι πολιτισμών βάσει του υψηλού βαθμού αυτονομίας του, όπως κατοχυρώνεται στον βασικό νόμο".

Οι αντίστοιχες εκθέσεις περιγράφουν λεπτομερώς τις πολλές πτυχές των σχέσεων της ΕΕ και με τις δύο Ειδικές Διοικητικές Περιφέρειες και επίσης εστιάζουν στον βαθμό στον οποίο τηρήθηκε η αρχή "μία χώρα, δύο συστήματα".

Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε, ο Αντιπρόεδρος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης, Olivér Várhelyi, συμμετέχουν σε μια υπουργική διάσκεψη για τη μετανάστευση κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων στη Βιέννη σήμερα και αύριο.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Αυστρία, και συγκεντρώνει εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων, χώρες του Φόρουμ του Σάλτσμπουργκ, καθώς και τη Δανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία ως τρέχουσα Προεδρία του Συμβουλίου και την Ελβετία. Θα εκπροσωπηθούν επίσης οι EASO, Frontex και το Διεθνές Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτικής Μετανάστευσης. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν την ενίσχυση της επιχειρησιακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, με έμφαση στη διαχείριση των συνόρων, τις επιστροφές και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου μεταναστών, καθώς και την ανάπτυξη ικανοτήτων στον τομέα του ασύλου. Ο στόχος του συνεδρίου είναι να προωθήσει την πρακτική συνεργασία και υποστήριξη μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης κατά μήκος της οδού των Δυτικών Βαλκανίων.

Τέλος, το Συμβούλιο συμφώνησε παράταση στη συμμόρφωση με τους κανόνες σχετικά με τις διασυνοριακές αναφορές και ανταλλαγές πληροφοριών και τον ΦΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο ενέκρινε τροποποίηση της DAC που επιτρέπει στα κράτη μέλη την επιλογή να αναβάλουν έως και 6 μήνες τις προθεσμίες για την κατάθεση και ανταλλαγή των ακόλουθων πληροφοριών:

-αυτόματες ανταλλαγές πληροφοριών σχετικά με τους οικονομικούς λογαριασμούς των οποίων οι δικαιούχοι είναι -φορολογούμενοι σε άλλο κράτος μέλος ·
-αναφερόμενες ρυθμίσεις διασυνοριακού φορολογικού σχεδιασμού.

Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, η τροποποιημένη οδηγία παρέχει επίσης τη δυνατότητα, υπό αυστηρούς όρους, στο Συμβούλιο να παρατείνει την περίοδο αναβολής μία φορά, για τρεις επιπλέον μήνες το πολύ.

Ωστόσο, όλες οι σχετικές πληροφορίες θα πρέπει να αναφέρονται και να ανταλλάσσονται από τις φορολογικές αρχές εντός των αναβαλλόμενων προθεσμιών.

Κείμενο της τροποποίησης της οδηγίας για τη διοικητική συνεργασία, όπως εγκρίθηκε στις 24 Ιουνίου 2020

Επιπλέον οι πρεσβευτές των κρατών μελών στην ΕΕ κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για την αναβολή, για έξι μήνες, της εφαρμογής του καθεστώτος ΦΠΑ που εφαρμόζεται στις διαδικτυακές εταιρείες - από την 1η Ιουλίου 2021, αντί της 1ης Ιανουαρίου 2021.

Η αναβολή θα πρέπει να εγκριθεί επίσημα από το Συμβούλιο, χωρίς περαιτέρω συζήτηση, μόλις το κείμενο υποβληθεί σε νομική και γλωσσική εξέταση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top