ΔΙΕΘΝΗ

Τσελίκ : 'Τραγικό' η Σακελλαροπούλου να προσπαθεί να δώσει μαθήματα κοσμικότητας στην Τουρκία

Τσελίκ : 'Τραγικό' η Σακελλαροπούλου να προσπαθεί να δώσει μαθήματα κοσμικότητας στην Τουρκία

Είναι τραγικό η Πρόεδρος της Ελλάδας Σακελλαροπούλου να προσπαθεί να δώσει μαθήματα κοσμικότητας στην Τουρκία, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ κατηγορώντας την ότι δεν είναι υπέρ της ειρήνης και ακολουθεί την "ελληνική περιθωριακή πολιτική".

Την κάλεσε να να μελετήσει και να μείνει μακριά από τον φανατισμό. Ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι καταδικάζει έντονα την Πρόεδρο της Ελλάδας για την αναφορά της σε ‘τουρκική βαρβαρότητα’ κατά την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. 

Σε μήνυμά του στο τουίτερ, ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ότι “οι δηλώσεις της Προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την έλλειψη ιστορικής και νομικής γνώσης”. Ο Ομέρ Τσελίκ υποστηρίζει ότι “η αναφορά σε θρησκευτική ανοχή σε σχέση με την Αγία Σοφία από την Πρόεδρο της Ελλάδας η οποία έχει τη φήμη να είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που η πρωτεύουσα της δεν έχει τζαμί, αποτελεί παράδειγμα δύο μέτρων και δύο σταθμών”, ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν πληροί τα βασικά κριτήρια θρησκευτικής ανοχής”. 

Σύμφωνα με τον Τσελίκ, “η Τουρκία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα στο θέμα της κατανόησης του κοσμικού κράτους”, υποστηρίζοντας ότι “είναι τραγικό η Πρόεδρος της Ελλάδας να προσπαθεί να δώσει μαθήματα κοσμικότητας στην Τουρκία”. “Η κατηγορία προς την Τουρκία για έλλειψη κοσμικότητας από πλευράς Σακελαροπούλου η οποία ξεκίνησε την προεδρική της θητεία ενώπιον του Αρχιεπισκόπου αποτελεί άγνοια της έννοιας της κοσμικότητας. Η Τουρκία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα στο θέμα της κατανόησης της κοσμικότητας. Ο ενστερνισμός της θρησκευτικής ανοχής, η τοποθέτηση ενάντια στην αφομοίωση, η απομάκρυνση από την εχθρότητα κατά του ισλάμ και της Τουρκίας πρέπει να είναι τα πρώτα βήματα για τη μετάβαση της Ελλάδας για την κατανόηση της κοσμικότητας. Καταδικάζουμε έντονα την Πρόεδρο της Ελλάδας Σακελλαροπούλου η οποία εμφανίστηκε κατά την επέτειο της ‘ειρηνευτικής επιχείρησης’ (εισβολή στην Κύπρο) με ισχυρισμό για ‘τουρκική βαρβαρότητα’ "παρά τις σφαγές και τις βαρβαρότητες των Ε/Κ".

Η Τουρκία, είπε, δεν θα επιτρέψει τις προσπάθειες για εξολόθρευση των Τ/Κ. Αυτό που εσείς αποκαλείτε τουρκική βαρβαρότητα χωρίς να ντρέπεστε είναι ο σωτήρας και η σωτήρια και νόμιμη αποστολή που αντιπροσωπεύει την ελπίδα των καταπιεσμένων όλου του κόσμου.Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τις προσπάθειές σας που στοχεύουν στην εξολόθρευση των Τ/Κ όπως με τις σφαγές του παρελθόντος. Αυτό που αποκαλείτε τουρκική βαρβαρότητα αντικατοπτρίζεται με χαρά στα μάτια των καταπιεσμένων λαών επειδή ‘έφτασε ο Τούρκος που περίμεναν’.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top