Οι αρχές της Μάλτας διέσωσαν 94 μετανάστες, οι 65 βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό

Οι αρχές της Μάλτας διέσωσαν 94 μετανάστες, οι 65 βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό

Εξήντα πέντε μετανάστες, από τους συνολικά 94 που διασώθηκαν τη Δευτέρα 27/7 στη θάλασσα και μεταφέρθηκαν στη Μάλτα, βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

 
Αυτή είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση θετικών κρουσμάτων που εντοπίζεται στη νησιωτική χώρα αφότου καταγράφηκε ο πρώτος ασθενής, στις 7 Μαρτίου.
 
Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί οι 85 από τους μετανάστες και οι υπόλοιποι 9 περιμένουν τη σειρά τους για να υποβληθούν στο διαγνωστικό τεστ. Δεν έχουν διευκρινιστεί οι εθνικότητες των ανθρώπων αυτών.
 
Οι μετανάστες διασώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας στα βόρεια της Λιβύης. Επέβαιναν όλοι τους σε ένα φουσκωτό που κινδύνευε να βυθιστεί, σύμφωνα με την οργάνωση Alarm Phone, που ανέφερε από την Κυριακή ότι η λέμβος έμπαζε νερά και βρισκόταν εντός των υδάτων για τα οποία την ευθύνη της έρευνας και διάσωσης έχει η Μάλτα.
 
Οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται σε στρατιωτική βάση κοντά στην πρωτεύουσα Βαλέτα. Στις 17 Ιουλίου, σκάφος του λιμενικού της Μάλτας διέσωσε άλλους 63 μετανάστες. Ο ένας από αυτούς αργότερα βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό και όλοι τους μπήκαν σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.