ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Υπ. Υγείας- «Καμπανάκι συναγερμού» - Πλησιάζουν νέα μέτρα

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Υπ. Υγείας- «Καμπανάκι συναγερμού» - Πλησιάζουν νέα μέτρα

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε για το πρωί της Πέμπτης 30/7 ο Υπ. Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Τα 20 νέα κρούσματα μέσα σε δύο μέρες έχουν χτυπήσει «καμπανάκι κινδύνου» γι αυτό και ο Υπουργός θέλει να ακούσει τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας πριν τη συνάντησή τους την Παρασκευή 31/7 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ήδη φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί δύο αλυσίδες μετάδοσης σε Λευκωσία και Λεμεσό με τους αρμοδίους να ψάχνουν τις λύσεις περιορισμού, ενώ πλέον φαντάζουν ορατά νέα μέτρα.

Να θυμίσουμε ότι Το ThemaOnline επικοινώνησε το πρωί της Τετάρτης 29/7 με τον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι συζητούνται κάποια μέτρα με την επιδημιολογική ομάδα.

Οι συζητήσεις είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο και ως εκ τούτου, ο Δρ. Καραγιάννης δεν γνωρίζει ακριβώς ποια θα είναι αυτά τα μέτρα.

Εξάλλου ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκκης, με δηλώσεις του στο ελτίο του ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι "μετά τη συνεδρία της Παρασκευής θα τεθούν σε ισχύ επιπλέον μέτρα εφόσον τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών, τα οποία στην πλειοψηφία τους αφορούν τη Λεμεσό καθώς και άτομα με ταξιδιωτικό ιστορικό, θορύβησαν τους ειδικούς και όλους τους αρμόδιους".

Όμως, απέκλεισε ένα ενδεχόμενο τοπικού "lockdown", τουλάχιστον για την ώρα. Παράλληλα, εξήγησε ότι συζητείται και η επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας, με την περαιτέρω ταξινόμηση κινδύνου της χώρας ανά περιοχή, να είναι ένα ορατό σενάριο που εξετάζεται από την Επιδημιολογική ομάδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top