ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Χαλαρώσαμε αλλά δεν θα το πληρώσουμε με lockdown – Tι αναμένεται να περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Χαλαρώσαμε αλλά δεν θα το πληρώσουμε με lockdown – Tι αναμένεται να περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης

Την αντεπίθεση παρά την υποχώρηση και το lockdown φαίνεται πως έχουν επιλέξει οι αρμόδιες Αρχές με το πλάνο που καταστρώνεται να ανακοινώνεται στις 12:30 της Παρασκευής 31/7 από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Μετά την σύσκεψη στο Υπουργείο με την επιδημιολογική ομάδα την Πέμπτη 30/7 φαίνεται πως έχουν ληφθεί αποφάσεις για σχέδιο δράσης ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού όχι όμως με Lock down.

Αυτό το ακραίο μέτρο είχε επιλεγεί τον Μάρτιο, για να δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας της χώρας ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα, με το πρώτο αιφνιδιαστικό κύμα του ιού ενώ πλέον εκτιμάται ότι διαθέτουμε τα κατάλληλα μέσα και την εμπειρία να ανταποκριθούμε με τον σωστό τρόπο.

Τι αναμένεται να περιλαμβάνει το νέο σχέδιο

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της επιδημιολογικής ομάδας η προστατευτική μάσκα αναμένεται να είναι υποχρεωτική από όλους (προσωπικό και πολίτες) σε κλειστούς χώρους ενώ στο σχέδιο δράσης θα περιλαμβάνονται αυξημένοι έλεγχοι σε υποστατικά και χώρους μαζικής συνάθροισης από την Αστυνομία.

Επιπρόσθετα, οι Αρχές αναμένεται να ρίξουν στη μάχη κατά της διασποράς του ιού τεστ κορωνοϊού, ώστε οι εστίες να απομονωθούν και να σταματήσει η εξάπλωση ενώ ο Υπουργός αναμένεται να θέσει ενώπιον των ευθυνών τους και τους πολίτες που επιβάλλεται να τηρούν τα Υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία έχουν δημοσιευτεί.

Πρόκειται για παράμετρο στην οποία φαίνεται να υπάρχει χαλάρωση που δημιουργεί έντονη ανησυχία ενώ μέτρα θα ληφθούν ώστε τα πρόσωπα που θα πρέπει να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό να μην αδιαφορούν και να σπάνε την «καραντίνα».

Να τονίσουμε ότι τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο αν δεν ολοκληρωθεί η σύσκεψη στο Προεδρικό υπό τον Νίκο Αναστασιάδη.

 

Στ. Στυλιανού

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top