ΔΙΕΘΝΗ

Η Αργεντινή συμφώνησε με τρεις πιστωτές της για αναδιάρθρωση χρέους 65 δισ. δολαρίων

Η Αργεντινή συμφώνησε με τρεις πιστωτές της για αναδιάρθρωση χρέους 65 δισ. δολαρίων

Σε συμφωνία με τρεις πιστωτές της για αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους ύψους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέληξε η Αργεντινή, κάτι που ενδεχομένως θα την βοηθήσει να ξεφύγει από μια ζημιογόνα χρεοκοπία και να αναδιοργανώσει την οικονομία της που πλήττεται από την ύφεση.

Το Υπουργείο Οικονομίας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι θα προσαρμόσει ορισμένες ημερομηνίες πληρωμής και νομικές ρήτρες για να βελτιώσει αυτό που είχε χαρακτηριστεί ως η «τελική» πρόταση στις αρχές Ιουλίου, χωρίς να αυξηθεί η συνολική πληρωμή ή οι τόκοι.

Μια από τις μεγάλες παραγωγούς σιτηρών και κάποτε μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, η Αργεντινή οδηγήθηκε στην ένατη χρεοκοπία της τον περασμένο Μάιο και βρίσκεται ενώπιον οικονομικής συρρίκνωσης ύψους 12% για φέτος μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια ύφεσης.

"Σήμερα (έχουμε) καταλήξει σε συμφωνία που θα επιτρέψει σε πιστωτές και σε κάποιους άλλους κατόχους (χρέους) να υποστηρίζουν την πρόταση για αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής και να παράσχουν στην Αργεντινή σημαντική ελάφρυνση χρέους", τονίζει στην ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομίας.

Οι πιστωτές περιλαμβάνουν την Ad Hoc Group, την Επιτροπή Πιστωτών της Αργεντινής και την Exchange Bondholder Group, οι οποίοι ενώθηκαν τον περασμένο μήνα για να αντιταχθούν σε προηγούμενη κυβερνητική προσφορά, προκαλώντας αδιέξοδο το οποίο απειλούσε να εκτροχιάσει μια ενδεχόμενη συμφωνία.
 
Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει μέχρι τις 24 Αυγούστου το χρονικό περιθώριο στους πιστωτές της για να απαντήσουν επίσημα αν αποδέχονται τη νέα συμφωνία.

Από ΚΥΠΕ       

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top