ΠΑΡΑ-THEMA

ΣΧΟΛΙΟ –ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Άλλο εξώδικο άλλο εξόντωση- Αλήθεια αντιλαμβάνεστε τις οικονομικές δυνατότητες του «λαβωμένου» Κύπριου πολίτη;

ΣΧΟΛΙΟ –ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Άλλο εξώδικο άλλο εξόντωση- Αλήθεια αντιλαμβάνεστε τις οικονομικές δυνατότητες του «λαβωμένου» Κύπριου πολίτη;

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη» είναι η ατάκα από παλιά ελληνική ταινία που φαίνεται να ταιριάζει γάντι στο νέο «τρακοσάρι» που καλούνται να πληρώσουν με εξώδικο πρόστιμο όσοι «συλλαμβάνονται να μην φέρουν μάσκα» όπως προνοούν τα διατάγματα.

Πρόκειται για ένα ποσό ιδιαιτέρως ψηλό το οποίο μοιάζει με εξόντωση και όχι με εξώδικο σχολιάζουν Κύπριοι πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σε πολλές των περιπτώσεων αναζητούν τρόπους να περάσουν στην αντεπίθεση, με εισηγήσεις ακόμα και για μαζικές συγκεντρώσεις.

Αυτό που και η πολιτεία επιθυμεί (φρονεί ο γραφών) είναι η συμμόρφωση του κοινού με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν λόγω της έξαρσης που παρατηρείται στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες, ωστόσο αυτό που καλλιεργείται δεν είναι η συνεργασία με τους πολίτες αλλά ο φόβος. Δεν είναι το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να επιδείξει ο καθένας μας, αλλά ο τρόμος μπροστά στο κράτος-τιμωρό.

Αναντίλεκτα, σε μια εποχή που ο κύπριος πολίτης δοκιμάστηκε από την πανδημία, έχασε εισοδήματα και θα προσπαθήσει τους επόμενους μήνες να ορθοποδήσει τα 300 ευρώ είναι πολύ μεγάλο ποσό το οποίο πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να πληρώσει.

Το ίδιο υψηλό πρόστιμο θα πλήρωνε κάποιος αν δεν τηρούσε την καραντίνα, τώρα όμως δεν είναι θέμα ηθελημένης κάποιες φορές παρακοής, αλλά τη μη χρήση μάσκας όταν για παράδειγμα ένας πελάτης μπαίνει σε ένα περίπτερο για να αγοράσει ένα μπουκαλάκι με νερό.

Κίνηση βέβαια που δεν επικροτούμε και ούτε καλούμε κανένα να μην φορά τη μάσκα του όπως τα διατάγματα και η επιστημονική ομάδα έχουν αποφασίσει, ωστόσο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δεν επικροτούμε το τόσο μεγάλο πρόστιμο στον «λαβωμένο» από τα πολλά προβλήματα συμπολίτη μας.

Στ. Στυλιανού

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top