ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντησαν στις ελληνικές φρεγάτες τα τουρκικά πολεμικά πλοία -Ισχυρισμοί ότι πολεμικό σκάφος τραυμάτισε Τούρκους ψαράδες

Απάντησαν στις ελληνικές φρεγάτες τα τουρκικά πολεμικά πλοία -Ισχυρισμοί ότι πολεμικό σκάφος τραυμάτισε Τούρκους ψαράδες

Ακραία προκλητική στάση από την Τουρκία…

Τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis, απάντησαν εν τέλει στο κάλεσμα των ελληνικών φρεγατών για αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ όταν κλήθηκαν από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό να αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, απάντησαν ότι βρίσκονται εντός της «τουρκικής ΑΟΖ».

Βάσει των πληροφοριών που μεταδίδει η ΕΡΤ, τα τουρκικά πλοία δεν απαντούν πάντα αλλά κατά διαστήματα.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο παραμένει αμετάβλητη από το απόγευμα της Δευτέρας (10/08) στις 17:30.

Το Oruc Reis, το οποίο συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες, έχει απλώσει καλώδια, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει σε καμία διαδικασία έρευνας.

Ο λόγος είναι ότι τα ηχοβολιστικά καλώδια που φέρει δεν μπορούν να δουλέψουν ερευνητικά λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού πλοίων και των παρεμβολών που προκαλούν οι μηχανές τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι ελληνικές δυνάμεις στο σημείο παραμένουν οι ίδιες, με δύο φρεγάτες να παρακολουθούν από κοντά κάθε κίνηση του Oruc Reis αλλά και των συνοδευτικών πολεμικών πλοίων.

Την ίδια ώρα, ο ελληνικός στόλος έχει αναπτυχθεί σε σημεία – «κλειδιά» του Αιγαίου ενώ Πολεμική Αεροπορία και Στρατός Ξηράς παραμένουν σε μέγιστη επιφυλακή και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το TRT Arabic μετέδωσε ότι σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Ελλάδας προκάλεσε τον τραυματισμό τριών Τούρκων ψαράδων. Η «είδηση» για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται από κανένα γνωστό πρακτορείο ειδήσεων.

Το χρονικό της έντασης στο Αιγαίο

Αυστηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: 'Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα - Η Τουρκία ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα'

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top