ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ένταση μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, η πανδημία και η ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ένταση μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, η πανδημία και η ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο στο επίκεντρο

Η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και οι διπλωματικοί χειρισμοί, τα κρούσματα COVID-19 στην Κύπρο και τα σενάρια γύρω από το αν θα ανοίξουν τα σχολεία, ο τουρισμός, τα μέτρα κατά της φυγοστρατίας, η ανθρωπιστική βοήθεια στο Λίβανο είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος την Πέμπτη (13/08).

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Η ώρα της διπλωματίας» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ενώ η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξακολουθεί να βρίσκεται στο κόκκινο, για τρίτη κατά συνέχεια μέρα, λόγω της τουρκικής προκλητικότητας στο Ανατολικό Αιγαίο, η διπλωματία έπιασε δουλειά, με στόχο να αποφευχθεί η σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν απειλεί, αλλά και δεν εκβιάζεται, έστειλε στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινό διάγγελμα του, με αφορμή τη συνεχιζόμενη παρουσία του τουρκικού πλοίου Ορούτς Ρέις σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι 14 νέα περιστατικά κορωνοϊού, τα τέσσερα εισαγόμενα ανακοινώθηκαν χθες.
 
Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αίνιγμα η νέα Σχολική Χρονιά» γράφει ότι τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά, με παραδοχή του Υπουργού Παιδείας, καθώς ουδείς γνωρίζει αν τα σχολεία θα ανοίξουν και -αν θα ανοίξουν- πόσοι μαθητές θα πηγαίνουν καθημερινά στις τάξεις και με ποια μέτρα αυτοπροστασίας. Αλλού αναφέρει ότι μέχρι και 65 στενές επαφές δήλωσε άτομο που διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό, παρότι όφειλε να αυτοπεριοριστεί. Γράφει επίσης ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας , καταγράφεται την τελευταία διετία σημαντική μείωση του αριθμού νεοσυλλέκτων που επικαλούνται σωματικά και ψυχιατρικά προβλήματα για να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία.

Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Διπλωματικό πόκερ Αθήνας» η εφημερίδα ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι τα ρέστα της χτυπά με όπλο τη διπλωματία η Αθήνα έναντι των τουρκικών προκλητικών ενεργειών. Αλλού γράφει ότι δύο Σομαλοί από τα κατεχόμενα έφτασαν στο Κέντρο Πουρνάρα και κυκλοφορούσαν ελεύθερα σαν σε ξέφραγο αμπέλι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δικαστικά μέτρα έλαβε ο Δήμος Λευκωσίας εναντίον 40 ιδιοκτητών οι οποίοι μετέτρεψαν τα υποστατικά τους (κυρίως καταστήματα) σε χώρους διαμονής μεταναστών.
 
«Δεν επιστρέφουν όλα τα παιδιά στην τάξη» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η «Χαραυγή» και γράφει ότι ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ της επιδημιολογικής ομάδας για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και οι αποφάσεις θα ληφθούν τέλος Αυγούστου, στη βάση τριών σεναρίων. Το ένα σενάριο, που θεωρείται και επικρατέστερο, είναι η εκ περιτροπής φοίτηση και λίγα παιδιά στην τάξη, το δεύτερο είναι όλα τα παιδιά ταυτόχρονα με μέτρα αυτοπροστασίας και το τρίτο σενάριο είναι τα διαδικτυακά μαθήματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ψυχραιμία και σωφροσύνη Ελλάδας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Αλλού γράφει ότι οι πληρότητες της πλειονότητας των ξενοδοχείων για τον Αύγουστο κυμαίνονται μεταξύ 10% -30%.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι ελληνικές δυνάμεις σε επιφυλακή στην Ανατολική Μεσόγειο» γράφει ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις συναντήσεις των ΥΠΕΞ ΗΠΑ - Ελλάδας και στην τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τις τουρκικές ενέργειες. Αλλού αναφέρει ότι εργαζόμενοι στην εταιρεία ARAMEX Cyprus ετοίμασαν πακέταραν πάνω από δέκα τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Λίβανο, η οποία μεταφέρθηκε την Τετάρτη με ναυλωμένη πτήση της Cyprus Airways. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ιδιωτικά σχολεία είναι δυσαρεστημένα για αναμενόμενο χάος που αναμένεται να δημιουργηθεί με τους βαθμούς των A level.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top