ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Επικρατείας Ελλάδας: 'Παρίας του Διεθνούς Δικαίου η Τουρκία ' - Το διπλό πρόβλημα που αντιμετωπίζει

Υπουργός Επικρατείας Ελλάδας: 'Παρίας του Διεθνούς Δικαίου η Τουρκία ' - Το διπλό πρόβλημα που αντιμετωπίζει

Την θέση πως η Τουρκία αποτελεί αυτή τη στιγμή τον παρία του Διεθνούς Δικαίου εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης , ενώ την ίδια στιγμή, απέδωσε τις προκλητικές τις ενέργειες στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεραπετρίτη υποστήριξε πως η Τουρκία βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα διπλό πρόβλημα. Από τη μια, είναι αντιμέτωπη με σειρά αποτυχημένων επιχειρήσεων στην περιοχή και από την άλλη με μείζονα οικονομική κρίση, καθώς η τουρκική λίρα «βουλιάζει».

Σημείωσε δε, ότι ο Ερντογάν συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο αφενός για να δείξει ότι είναι παρών στην διεθνή σκηνή και αφετέρου για να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας αποτελούν «κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και λαμβάνουν μια στιβαρή απάντηση από την πλευρά της Ελλάδας».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να προσφύγει η Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως δεν έχει ακόμη ληφθεί καμία τέτοια απόφαση.

Υπογράμμισε δε, πως η Ελλάδα θα εξαντλήσει κάθε διπλωματικό μέσο για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

«Διπλωματικά βρισκόμαστε στην καλύτερη θέση που είχαμε ποτέ» είπε ο κ. Γεραπετρίτης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η Άγκυρα αντέδρασε σπασμωδικά μετά από την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ.

 

Πηγή: CNN.GR

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top