ΕΛΛΑΔΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Υπάρχει συμβόλαιο προαγοράς για το εμβόλιο της Οξφόρδης

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Υπάρχει συμβόλαιο προαγοράς για το εμβόλιο της Οξφόρδης

Τη θέση ότι η Ελλάδα θα λάβει την ποσόστωση εμβολίων κατά του κορωνοϊού που της αναλογεί με βάση τη συμφωνία προαγοράς που σύναψαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, εφόσον το υπό ανάπτυξη εμβόλιο περάσει επιτυχώς τις απαραίτητες δοκιμές, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την εξέλιξη της επιδημίας. 

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα εμβόλιο που δημιουργεί «λελογισμένη αισιοδοξία» αλλά μέχρι να είναι σε φάση χρήσης, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. «Αντίθετα θα πρέπει όλα αυτά να συνοδευτούν από αυξημένη εγρήγορση», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
 
Αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχτηκε, χθες, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για τη δήλωσή του ότι η Ελλάδα θα λάβει μέχρι το τέλος του χρόνου το εμβόλιο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Θα ήθελα να πω σε όσους έσπευσαν να κατηγορήσουν άδικα τον Υπουργό ότι προανήγγειλε κάτι το οποίο δεν υπάρχει να δουν τα πραγματικά δεδομένα. Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο προαγοράς για ένα εμβόλιο το οποίο δεν ξέρουμε ακόμα αν θα δουλέψει, αλλά είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα δουλέψει. Μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση πως κάποιοι έσπευσαν με πολύ μεγάλη ταχύτητα να αμφισβητήσουν κάτι το οποίο ουσιαστικά αφορά μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top