ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ιωνάς Νικολάου :«Έφυγε» το αίτημα για την Αθήνα και την δικαστική συνδρομή του Ανδρέα Βγενόπουλου

Ιωνάς Νικολάου :«Έφυγε» το αίτημα για την Αθήνα και την δικαστική συνδρομή του Ανδρέα Βγενόπουλου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνάς Νικολάου ανακοίνωσε σήμερα ότι απέστειλε χθες στις ελληνικές Αρχές το αίτημα για δικαστική συνδρομή σε σχέση με τη λήψη καταθέσεων από συγκεκριμένα πρόσωπα, στα πλαίσια των ερευνών για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι έφτασε χθες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως το αίτημα για δικαστική συνδρομή από την ελληνική Κυβέρνηση όσον αφορά τις έρευνες για την οικονομία, το οποίο εστάλη αυθημερόν στον προορισμό του, δηλαδή στο αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας.

“Με το αίτημα ζητείται να υποβληθούν σε ανάκριση συγκεκριμένα πρόσωπα και η ανάκριση αυτή θα ληφθεί στην παρουσία ανακριτών της Αστυνομίας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους ανακριτών των ελληνικών αρχών”, επισήμανε.

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο ώστε να ασκηθούν πιέσεις προς τις ελληνικές Αρχές, ο κ. Νικολάου είπε ότι θα πρέπει να αναμένουμε πρώτα την ανταπόκριση των ελληνικών Αρχών, “έχοντας πάντοτε κατά νου ότι όλα αυτά τα αιτήματα διέπονται από νομοθεσία η οποία έχει ευρωπαϊκή προέκταση και εφαρμογή”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top