ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση Cyprus Public Transport για την απεργία από τις συντεχνίες των υπαλλήλων της NPT

Ανακοίνωση Cyprus Public Transport για την απεργία από τις συντεχνίες των υπαλλήλων της NPT

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία Cyprus Public Trasnport, σχετικά με την απεργία που διεξάγεται σήμερα  Τρίτη 01/09, από τις συντεχνίες των υπαλλήλων της NPT (Nicosia Public Transport), ενώ απεργία πραγματοποιείται και στη Λάρνακα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, λάβαμε από τις συντεχνίες των εργαζομένων της εταιρείας NPT επιστολή, με την οποία μας ενημέρωσαν ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας μας θα κατέλθουν σήμερα σε απεργία.        

Θέλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας και να διευκρινίσουμε τα εξής σχετικά με τη Λευκωσία:

Οι μισθοί προς τους εργαζομένους μας καταβλήθηκαν χθες. Δεν έχουν λάβει όλοι οι υπάλληλοί μας στα χέρια τους το Payslip με την αναλυτική κατάσταση του καθαρού μισθού και των κρατήσεων/ αποκοπών. Πώς λοιπόν μπορούν να πουν ότι δεν πληρώνονται πλήρως αν δεν γνωρίζουν τι έχουν πληρωθεί;

Καθώς η μεταφορά των υπαλλήλων από την παλιά στη νέα εταιρεία πραγματοποιήθηκε χωρίς να μας δοθεί καμία πληροφόρηση από οποιαδήποτε επίσημη αρχή, ούτε από τις συντεχνίες, αποδεχθήκαμε ήδη ότι μπορεί να συμβούν ορισμένα λάθη και ότι εμείς θα διορθώναμε αυτά τα λάθη αν συμβούν. Τα λάθη αυτά υπολογίζονται να είναι λιγότερα από 1%. Δεν έχουμε καμία απολύτως διαφωνία με τα συνδικάτα σχετικά με τη μισθοδοσία.

Αμέσως μετά την πληρωμή των μισθών, το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας μας είναι στη διάθεση των εργαζομένων για να απαντήσει σε όλες τις αμφιβολίες και ερωτήσεις που τυχόν υπάρχουν.

Το μόνο θέμα σε εκκρεμότητα είναι αυτό του Ταμείου Προνοίας για το οποίο κι έχουμε ήδη προκαθορισμένη συνάντηση την Τετάρτη για διαμεσολάβηση με το Τμήμα Εργασιακών σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας. Έχουμε ήδη κοινοποιήσει σε όλους τους υπαλλήλους μας ότι είναι ελεύθεροι να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο ταμείο προνοίας των συντεχνιών αν το επιθυμούν. Η μόνη εκκρεμότητα είναι η νομική διαδικασία για εκείνους που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αυτή τη μεταφορά. Αυτή η νομική διαδικασία δεν άπτεται σε απόφαση της εταιρείας.

Ως εταιρεία δεν έχουμε άλλα παράπονα από τα εργατικά συνδικάτα.

Θεωρούμε όμως, ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μια τεράστια αδικία για την εταιρεία μας και τις δημόσιες μεταφορές, αφού ως αυτή τη στιγμή δεν είχαμε καμία επίσημη προειδοποίηση. Πραγματοποιείται απεργία χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για τα υποτιθέμενα προβλήματα που υπάρχουν. Αν όντως υπήρχε καλή θέληση από τις συντεχνίες για λύση των προβλημάτων θα έπρεπε να δώσουν τουλάχιστον ένα περιθώριο μιας ή δύο ημερών για να διευκρινιστούν πρώτα τα προβλήματα .

Αυτή είναι μια απερίσκεπτη ενέργεια από πλευράς των συντεχνιών αφού δεν λαμβάνουν υπόψη τη ζημιά που προκαλείται στο επιβατικό κοινό, που δεν θα έχει μέσο μετάβασης στην εργασία του.

Όπως πάντοτε είμαστε στη διάθεσή των συντεχνιών για να συζητήσουμε με κατανόηση και πνεύμα συνεργασίας τα προβλήματα, με στόχο να τα επιλύσουμε.

Απολογούμαστε στο επιβατικό κοινό για οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top