ΔΙΕΘΝΗ

Απαράδεκτες οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά μελών του προσωπικού του ΔΠΔ, λέει ο Μπορέλ

Απαράδεκτες οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά μελών του προσωπικού του ΔΠΔ, λέει ο Μπορέλ

Απαράδεκτες για την ΕΕ, χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά δύο μελών του προσωπικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και ζήτησε από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν τη στάση τους.


Συγκεκριμένα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος στη δήλωσή του αναφέρει ότι "το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC - ΔΠΔ) διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην παροχή δικαιοσύνης στα θύματα ορισμένων από τα πιο φρικτά εγκλήματα του κόσμου. Η ανεξαρτησία και η αμεροληψία του είναι κρίσιμα χαρακτηριστικά του έργου του Δικαστηρίου, τα οποία είναι θεμελιώδη για τη νομιμότητα των αποφάσεών του."

"Οι κυρώσεις που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στις 2 Σεπτεμβρίου εναντίον δύο μελών του προσωπικού του Δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένου του εισαγγελέα της, είναι απαράδεκτα και άνευ προηγουμένου μέτρα που επιχειρούν να παρεμποδίσουν τις έρευνες και τις δικαστικές διαδικασίες του Δικαστηρίου", προσθέτει ο κ. Μπορέλ.

"Το ΔΠΔ πρέπει να μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα και αμερόληπτα, χωρίς εξωτερικές παρεμβολές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επανεξετάσουν τη θέση τους και να αντιστρέψουν τα μέτρα που έχουν λάβει. Η ατιμωρησία δεν πρέπει ποτέ να είναι επιλογή", σημειώνει.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ακλόνητα την καθολικότητα του Καταστατικού της Ρώμης και το ΔΠΔ. Θα την υπερασπιστούμε αποφασιστικά από οποιεσδήποτε απόπειρες που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση της πορείας της δικαιοσύνης και στην υπονόμευση του διεθνούς συστήματος ποινικής δικαιοσύνης", καταλήγει.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top