ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Φωνάζουν οι ασθενείς για τo Αναισθησιολογικό - 'Κατάγγελναν τα προβλήματα οι αποχωρήσαντες γιατροί'

ΛΑΡΝΑΚΑ: Φωνάζουν οι ασθενείς για τo Αναισθησιολογικό - 'Κατάγγελναν τα προβλήματα οι αποχωρήσαντες γιατροί'

Στην κακή λειτουργία του τμήματος και το κακό εργασιακό περιβάλλον αποδίδει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, την αποχώρηση προσωπικού και την συνεπακόλουθη δυσκολία εξεύρεσης αντικαταστατών, που παρατηρείται στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, με τον ΟΚΥπΥ να δηλώνει στο «ThemaOnline», πώς είναι εις γνώση του οι καταγγελίες και εργάζεται προς το καλύτερο.

Του Γιώργου Τάττη

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, μιλώντας στο «ThemaOnline» επεσήμανε πώς υπάρχει ένα θέμα το οποίο προβληματίζει και απασχολεί τον Οργανισμό πάρα πολύ. Πρόσθεσε δε, πώς «η προσπάθεια είναι να δοθούν οι σωστές λύσεις πολύ σύντομα, ούτως ώστε να σταματήσει το φαινόμενο που παρατηρείται σήμερα».

Φωνάζουν εδώ και καιρό οι αποχωρήσαντες γιατροί - Εκκρεμεί πειθαρχική έρευνα
Από πλευράς των οργανωμένων ασθενών, ο κ. Μάριος Κουλούμας καταγγέλλει στο «ThemaOnline» πως έχουν ήδη σταλεί επιστολές από τον σύνδεσμο εδώ και πάρα πολύ καιρό, χωρίς να υπάρξει κάποια απάντηση, επισημαίνοντας πώς δεν βλέπει την αποφασιστικότητα που χρειάζεται για να λυθούν τα προβλήματα.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα του τμήματος Αναισθησιολογίας» δηλώνει, ενώ συμπληρώνει πώς «αναισθησιολόγοι που έχουν παραιτηθεί λόγω αυτών των κακώς εχόντων, τα έχουν καταγγείλει στην διοίκηση με επιστολές τους».

Παράλληλα, οι δύο επιστολές που έχουν σταλεί από τον Οργανισμό Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), αφορούν τόσο μια επισήμανση για συγκεκριμένες παθογένειες, όσο και μια πρόταση λύσης για την διοικητική λειτουργία του τμήματος, καθώς το τμήμα παραμένει ακέφαλο.

Όπως τονίστηκε από τον κ. Κουλούμα, για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα με το κακό εργασιακό περιβάλλον και τις καθημερινές διενέξεις μεταξύ του προσωπικού, πρέπει αφενός να  (1) προχωρήσει η πειθαρχική έρευνα που σχετίζεται και με τις καταγγελίες των αποχωρησάντων γιατρών και έχει μείνει στα συρτάρια και αφετέρου, να (2) βρεθεί άτομο εγνωσμένης αξίας να ηγηθεί του τμήματος.

«Εφόσον το Τμήμα παραμένει ακέφαλο, ο ΟΚΥπΥ δικαιούται βάσει συμφωνίας να δώσει ένα καλό συμβόλαιο σε ένα αναγνωρισμένης αξίας αναισθησιολόγο, να έρθει να ηγηθεί του τμήματος σε ένα σωστό περιβάλλον εργασίας», δηλώνει στην ιστοσελίδα μας χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΟΣΑΚ κ. Κουλούμας.

Παραδοχή του προβλήματος και προσπάθειες για λύση
Με την σειρά του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ κ. Χαριλάου, ερωτηθείς για τις επιστολές που έχουν αποσταλεί από τους οργανωμένους ασθενείς, είπε πώς είναι εις γνώση τους οι καταγγελίες των ασθενών και εργάζονται προς το καλύτερο.

Σε σχέση με την πειθαρχική έρευνα, είπε ότι «υπάρχουν διάφορα ζητήματα τα οποία διερευνώνται ακόμη», γι’ αυτό και δεν έχει αποσταλεί κάποια σχετική απάντηση.

Εξηγώντας πώς επηρεάζεται και η λειτουργία άλλων Τμημάτων λόγω του Αναισθησιολογικού, διαβεβαίωσε στο «ThemaOnline» πως η προσπάθειά του ΟΚΥπΥ είναι η άμεση επίλυση των οποιονδήποτε προβλημάτων ούτως ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου.

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top