ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι αντιπαραθέσεις για τις πολιτογραφήσεις, η επίσκεψη Λαβρόφ και οι ροές μεταναστών στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι αντιπαραθέσεις για τις πολιτογραφήσεις, η επίσκεψη Λαβρόφ και οι ροές μεταναστών στο επίκεντρο

Η αντιπαράθεση Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ σε σχέση με τις πολιτογραφήσεις και η απόφαση του Προεδρικού να θέσει τέρμα στο θόρυβο που γίνεται, η σημαντική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος φθάνει σήμερα στην Κύπρο, οι αύξηση των μεταναστευτικών ροών τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο και οι τιμές για παραχώρηση των κυπριακών διαβατηρίων, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται την Δευτέρα (07/09) από τις κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Τέρμα στο θόρυβο του ΑΚΕΛ» γράφει στο κύριο της θέμα ότι τέρμα στο θόρυβο που για προεκλογικούς λόγους ξεσήκωσε το ΑΚΕΛ αναφορικά με τις πολιτογραφήσεις αποφάσισε να θέσει η Κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο την απόφασή της για διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας αλλά και το γεγονός ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς ζήτησαν να προστατέψουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα τα κύματα μεταναστών που καταφθάνουν στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες. Αλλού, γράφει πως ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών φθάνει σήμερα στην Κύπρο, μια επίσκεψη που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για αυτή τη περίοδο.
 
Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Από έκπτωση σε έκπτωση οι τιμές των κυπριακών διαβατηρίων ευκαιρίας» γράφει πως επί 13 χρόνια μειώνονται οι οικονομικές απαιτήσεις για απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας ενώ το σύστημα ελέγχου, όπως αποδεικνύεται, έμπαζε από παντού. Αλλού, γράφει πως το ΑΚΕΛ δεν φαίνεται διατεθειμένο να αφήσει το θέμα της διαχείρισης των πολιτογραφήσεων από την Κυβέρνηση να σβήσει εύκολα. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις ουρές στις Πρώτες Βοήθειες ακόμα και με το ΓεΣΥ.
 
Ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η Μόσχα δηλώνει παρούσα» πως σε συνέντευξή του στον «Φ» ενόψει της επίσκεψης του στη Λευκωσία, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δηλώνει την ετοιμότητα της χώρας του να συμβάλει στη διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Τουρκίας.  Αλλού γράφει ότι ως «φωτεινή εξαίρεση» εμφανίζεται η Κύπρος στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου με το έργο του τερματικού υγροποίησης που τρέχει στο Βασιλικό. Σε άλλο του θέμα γράφει πως δεν εγκαταλείπει αλλά κάνει διάλειμμα ο καύσωνας, καθώς σήμερα η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ από αύριο θα υπάρξει επάνοδος στο καθεστώς 40+.
 
Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Πικρές αλήθειες, αναπάντητα ερωτήματα», γράφει για τα ερωτήματα που έθεσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, όπως σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο Πρόεδρός της ή μέλη της οικογένειάς του θα είχαν έσοδα από δραστηριότητες που σχετίζονται με τη λήψη αποφάσεων της κυβέρνησης. Σε άλλο της θέμα θέτει το ερώτημα αν το μαύρο κατασκοπευτικό βαν το οποίο παραδόθηκε στην ΚΥΠ πριν 10 μήνες, όταν άρχισαν οι έρευνες για τη δράση του, χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Αλλού, γράφει πως κρίσιμη για την εξέλιξη των σχέσεων Λευκωσίας-Μόσχας θεωρείται η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ στην Κύπρο ιδιαίτερα μετά τη διασάλευση τους που επιχειρούν οι ΗΠΑ.  

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top