ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση στη συνταγογράφηση εξειδικευμένων φαρμάκων από μη συμβεβλημένους με ΓεΣΥ

Παράταση στη συνταγογράφηση εξειδικευμένων φαρμάκων από μη συμβεβλημένους με ΓεΣΥ

Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχει δοθεί για την εκτέλεση των συνταγών για εξειδικευμένα φάρμακα από μη συμβεβλημένους με το ΓεΣΥ Ειδικούς Ιατρούς, ώστε να αποφευχθεί πιθανή ταλαιπωρία στους ασθενείς που διαθέτουν τέτοιες συνταγές.

Για την απρόσκοπτη χορήγηση των φαρμάκων στους ήδη δικαιούχους ασθενείς και την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των ασθενών, οι μη συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ Ιατροί θα μπορούν να εκδίδουν συνταγές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2020 για κάλυψη αναγκών μέχρι ένα μήνα και εκτέλεση της συνταγής μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2020.
 
Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι με την ένταξη των εξειδικευμένων φαρμάκων που χορηγούνται για συγκεκριμένες θεραπείες χρόνιων ασθενών στον Κατάλογο Φαρμακευτικών Προϊόντων του ΓεΣΥ από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, καταργείται η ειδική ρύθμιση που είχε δοθεί με Υπουργική Απόφαση ημερομηνίας 29 Ιουλίου 2019 για συνταγογράφηση των φαρμάκων από Ειδικούς Ιατρούς μη συμβεβλημένους με το ΓεΣΥ.
 
Σημειώνεται ότι νέα αιτήματα ασθενών δεν θα εξετάζονται και οι ασθενείς προτρέπονται να εξασφαλίσουν νέα συνταγή από Ιατρό συμβεβλημένο με το ΓεΣΥ. Σε αντίθετη περίπτωση, τα φάρμακα δεν θα αποζημιώνονται από το ΓεΣΥ και το κόστος τους θα επιβαρύνει τους ίδιους τους ασθενείς. 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top