ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ: Κακόβουλα μηνύματα - Τι αφορούν

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ: Κακόβουλα μηνύματα - Τι αφορούν

Παρατηρείται το τελευταίο διάστημα συστηματική αποστολή μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων SMS, μηνύματα τα οποία είναι κακόβουλα, απατηλά και παραπλανητικά με σκοπό να ξεγελάσουν τους χρήστες διαδικτύου, με την Αστυνομία να ενημερώνει το κοινό τι να προσέχει. 

Τα εν λόγω μηνύματα αφορούν συνήθως:

Συμμετοχές σε μεγάλους διαγωνισμούς, επικαλούμενα μεγάλες εταιρείες και ότι έχουν κερδίσει μεγάλο ποσό, ότι τους αποστέλλεται μέσω διεθνούς εταιρείας ταχυμεταφορών πακέτο το οποίο χρειάζεται επιβεβαίωση στοιχείων και πρέπει να ακολουθήσουν σχετικό ηλεκτρονικό σύνδεσμο, εκβιαστικά μηνύματα ότι έχουν παραβιάσει τους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς τους που διατηρούν στις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και ότι θα αποκαλύψουν σε άλλους τα προσωπικά τους αρχεία ή/και διαδικτυακή τους δραστηριότητα, απατηλά μηνύματα για κέρδη από κληρονομίες ή προσποιούνται ότι είναι αξιωματούχοι Στρατού, Κυβερνήσεων, μεγάλων και επώνυμων εταιρειών και ότι έχουν στη διάθεση τους χρυσό ή άλλης μορφής αντίτιμο αξίας, όπου ζητούν βοήθεια για μεταφορά.

Όλα τα πιο πάνω ηλεκτρονικά μηνύματα πρέπει οι χρήστες του διαδικτύου να τα αγνοούν και σε καμία περίπτωση να μην ανταποκρίνονται ή να μπαίνουν σε συζήτηση μαζί τους.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αρχηγείου, καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε αυτού του είδους μηνύματα και σε περίπτωση όπου έγινε τυχών απάντηση, να προβεί άμεσα σε αποκλεισμό του αποστολέα τέτοιου μηνύματος (Block) και παράλληλα να αλλάξει τους κωδικούς πρόσβασης του.

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι μπορεί να συμβουλεύεται την Αστυνομία και ειδικότερα την ιστοσελίδα του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος cyberalert.cy ή της Αστυνομίας www.police.gov.cy. Επίσης, μπορεί να προβαίνει σε υποβολή παραπόνου μέσω του σχετικού συνδέσμου που βρίσκεται στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top