ΕΛΛΑΔΑ

Δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση για τη στέγαση των προσφύγων στη Μόρια

Δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση για τη στέγαση των προσφύγων στη Μόρια

Συνεχίζεται το δράμα των προσφύγων στη Μόρια, καθώς δεν έχει ακόμα εξευρεθεί λύση για τη στέγασή τους, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το Κέντρο Υποδοχής και Ταύτισης.

 
Τις τελευταίες δύο νύχτες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες διανυκτερεύουν στους δρόμους γύρω από τον καταυλισμό, ενώ η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να κάμψει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία νέου καταυλισμού.
 
Στην περιοχή του Καρά Τεπέ, μεταφέρονται από το πρωί με ελικόπτερα χιλιάδες σκηνές προκειμένου να στηθεί ένας πρόχειρος καταυλισμός φιλοξενίας ενώ έχουν ήδη μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα τα ασυνόδευτα ανήλικα.
 
Την ίδια ώρα, ενισχύθηκαν σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις στη Λέσβο, καθώς στο νησί έφτασε ένα καράβι με κλούβες ΜΑΤ, θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού «Αίας» και περιπολικά. Όλα τα μέσα αποβιβάστηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης και κατευθύνθηκαν στο Καρά Τεπέ καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία του πρόχειρου καταυλισμού.
 
Παράλληλα, φτάνει σήμερα στην Ελλάδα ανθρωπιστική βοήθεια της ελβετικής κυβέρνησης βάρους 1,2 τόνων προκειμένου να διανεμηθεί στους πρόσφυγες της Μόριας.
 
Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας γύρω στις 5 μ.μ. και τη βοήθεια θα παραλάβουν ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, και ο Ελβετός πρέσβης στην Ελλάδα.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top