ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η Κομισιόν ανακοίνωσε 4 εκ. ευρώ χρηματοδότηση για τη θεραπεία του Covid19 με πλάσμα ασθενών

Η Κομισιόν ανακοίνωσε 4 εκ. ευρώ χρηματοδότηση για τη θεραπεία του Covid19 με πλάσμα ασθενών

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υποστηρίξει με 4 εκατομμύρια ευρώ ένα νέο ερευνητικό έργο, με την ονομασία SUPPORT-E, το οποίο θα συντονίσει τις προσπάθειες για να προσδιοριστεί αν η μετάγγιση πλάσματος COVID-19 από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από την ασθένεια, είναι αποτελεσματική και ασφαλές θεραπεία. 

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της δέσμευσης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ της Κομισιόν για έρευνα και καινοτομία σε σχέση με τον COVID19, η οποία εμπίπτει στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 και απευθύνεται στην ανάπτυξη εμβολίων, νέων θεραπειών και διαγνωστικών εργαλείων για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Η Mariya Gabriel, Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία δήλωσε σχετικά ότι "η χρήση πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από το COVID-19 και έχει αναπτύξει ανοσοαπόκριση είναι μια πολλά υποσχόμενη οδός για τη θεραπεία της νόσου, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Η Κομισιόν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο υποστηρίζοντας τις διεθνείς προσπάθειες για την ενίσχυση των αποδεικτικών στοιχείων και την αξιολόγηση της δυνατότητας αυτής της θεραπείας, καθώς και για να διασφαλίσει ότι δεν θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις. Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Αίματος (EBA) και συγκεντρώνει 12 μεγάλα ερευνητικά ιδρύματα και κλινικά κέντρα με ερευνητικές ικανότητες παγκόσμιας κλάσης από έξι κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και από την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα συντονίσει και θα επιτρέψει κλινικές μελέτες σχετικά με τις μεταγγίσεις πλάσματος σε όλη την Ευρώπη. Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο στον προσδιορισμό της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το Συμβούλιο των Κρατών Μελών συμφώνησε να προστεθούν 6,2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2020 για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης COVID-19 και για τη χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων, της στρατηγικής για τα εμβόλια. Το Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού για το 2020 με γραπτή διαδικασία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top