ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Covid -19: Ετσι θα διατεθούν παγκοσμίως τα εμβόλια – 8.000 αεροσκάφη για τη μεταφορά τους

Covid -19: Ετσι θα διατεθούν παγκοσμίως τα εμβόλια – 8.000 αεροσκάφη για τη μεταφορά τους

Ποιες προδιαγραφές πρέπει να έχουν τα αεροπλάνα - Τι λέει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών για την «αποστολή του αιώνα».

Αν και δεν έχει ακόμη βρεθεί το εμβόλιο που θα προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από τη νόσο Covid- 19, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) έχει έτοιμο το πλάνο για τον τρόπο παράδοσής του σε όλη την υφήλιο.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, για την παράδοση των εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο, θα χρειαστούν οκτώ χιλιάδες τζάμπο τζετ, όπως εκτιμά η ΙΑΤΑ.

Αποκαλώντας την επιχείρηση ως «τη μεγαλύτερη αερομεταφορά στην ιστορία», η ΙΑΤΑ κάλεσε τις κυβερνήσεις να αρχίουν να προετοιμάζονται για τη μεγάλης κλίμακας παράδοση των εμβολίων κατά του Covid-19.

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει στην διεθνή κοινότητα για την προσωρινή αναστολή του εμβολίου των AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αφού ένας εθελοντής που συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές εμφάνισε μία ανεξήγητη αντίδραση, οι ειδικοί έχουν ήδη στο μυαλό τους τον τρόπο διανομής του πολυπόθητου εμβολίου.

Για να φτάσει το εμβόλιο στους πολίτες, όταν αυτό θα είναι έτοιμο και θα έχει λάβει την έγκριση των αρμοδίων φορέων, θα χρειαστεί να επιστρατευτούν οκτώ χιλιάδες Boeing 747, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA). Όπως σημειώνει το CNBC, ο παγκόμσιος πληθυσμός εκτιμάται ότι ανερχόταν σε 7,8 δισ. τον φετινό Μάρτιο.

«Δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο που να θωρακίζει τον οργανισμό από τον νέο κορωνοϊό αλλά η IATA συνεργάζεται ήδη με αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, παγκόσμιους φορείς υγείας και φαρμακευτικές εταιρείες σε ένα παγκόσμιο σχέδιο αερομεταφοράς», αναφέρει η IATA.

Το πρόγραμμα διανομής του εμβολίου προϋποθέτει μόνο μία δόση ανά άτομο.

«Η ασφαλής χορήγηση εμβολίων Covid-19 θα είναι η αποστολή του αιώνα για την παγκόσμια βιομηχανία αεροπορικών φορτίων. Αλλά δεν θα συμβεί χωρίς προσεκτικό προγραμματισμό. Και η ώρα είναι τώρα», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της IATA, Aλεξάντρ ντε Ζουνιάκ.

 

Από newmoney.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top