ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Τι δηλώνει για κατεχόμενα και κλείσιμο οδοφραγμάτων - Τι γίνεται με αυτούς που μετακινούνται συχνά

Δρ. Καραγιάννης: Τι δηλώνει για κατεχόμενα και κλείσιμο οδοφραγμάτων - Τι γίνεται με αυτούς που μετακινούνται συχνά

Δεν ανησυχεί τους ειδικούς η κατάσταση με την αύξηση των κρουσμάτων στα κατεχόμενα, τουλάχιστον για την ώρα. Κύριος λόγος είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την μετακίνηση δια μέσω των οδοφραγμάτων, αλλά και το lock down που ανακοίνωσαν οι κατοχικές αρχές.

Του Γιώργου Τάττη

Αυτή ήταν η θέση του Δρ. Πέτρου Καραγιάννη, μέλους της Επιδημιολογικής Ομάδας, όπως την εξέφρασε στο ThemaOnline.

"Δεν ανησυχούμε για την ώρα"

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «αυτή την στιγμή εμένα προσωπικά δεν με ανησυχεί, λόγω του ότι η μετακίνηση είναι στο μίνιμουμ. Ούτε τουρίστες υπάρχουν και με το lockdown είναι δύσκολο να υπάρξει ελεύθερη διακίνηση». Πρόσθεσε δε πώς πρέπει να το προσέχουμε, καθώς «μπορεί να ξεφύγει περισσότερο».

Τι γίνεται με αυτούς που πηγαινοέρχονται και είναι μέρος της ειδικής διευθέτησης

Ερωτηθείς για τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν λάβει έγκριση και μπορούν να εισέρχονται απρόσκοπτα χωρίς τακτικά τεστ (σ.σ. εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές), ο Δρ. Καραγιάννης είπε ότι εκεί είναι που χρειάζεται η προσοχή μας. Συμπλήρωσε όμως πως τα μέτρα αποδίδουν, καθώς τώρα «το θέμα είναι ότι δεν θα έρθουν αυτοί που μένουν στα κατεχόμενα μόνιμα, ή θα έρθουν και θα μείνουν»

Για το εάν υπάρχει κάποια συζήτηση για πιθανό κλείσιμο των οδοφραγμάτων, ο Δρ. Καραγιάννης ενημέρωσε πώς «εξ’ όσων αντιλαμβάνεται ο υπ. Υγείας ζήτησε κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση από τον Λεωνίδα Φυλακτού, τον Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, για το αντίστοιχο τμήμα στις τουρκοκρατούμενες περιοχές». Αν προκύψει κάτι στην πορεία, τότε θα συζητηθεί, διαβεβαίωσε.

Δεν τίθεται ακόμη ζήτημα για αύξηση των τεστ

Σε ερώτησή μας για το αν θα πυκνώσουν τα τεστ σε αυτούς που περνούν τα οδοφράγματα, ιδίως τον κόσμο που ενδέχεται να μετακινείται πιο συχνά, η απάντηση ήταν ότι αυτό είναι απόφαση του Υπουργού. Εφόσων δεν υπάρχει όμως πυκνή κίνηση, δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να ανησυχεί, επισήμανε εκ νέου ο Δρ. Καραγιάννης.

Τι ισχύει μέχρι τώρα

Υπενθυμίζεται πώς τα μέχρι τώρα πρωτόκολλα υποχρεώνουν αυτούς που περνούν στην Κυπριακή Δημοκρατία σε αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών, ενώ οι κατοχικές αρχές ζητούν αρνητικό τεστ με ισχύ για 15 ημέρες. Υπάρχουν ειδικές διευθετήσεις για φοιτητές, μαθητές, ευπαθείς ομάδες και εργαζόμενους όπου και διενέργησαν το τεστ μόνο μια φορά.

Αντίστοιχα, υπήρχε παρόμοια διευθέτηση για τους κάτοικους του Πύργου, όπου και αιτήθηκαν ολιγόωρη παραμονή στα κατεχόμενα.

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top