ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατακεραυνώνει το Υπουργείο η Θεολόγου: ‘Δεν επέτρεπαν στους γονείς να μπουν για να μη δουν το αίσχος των πρωτοκόλλων!’ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κατακεραυνώνει το Υπουργείο η Θεολόγου: ‘Δεν επέτρεπαν στους γονείς να μπουν για να μη δουν το αίσχος των πρωτοκόλλων!’ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε ανάρτηση της στο διαδικτυακό λογαριασμό στο facebook η Βουλευτής Άννα Θεολόγου ‘κατακεραυνώνει’ Υπουργείο Παιδείας (και Υγείας) μετά τη σημερινή (Δευτέρα 14/9) επίσκεψη της σε σχολείο.

Συγκεκριμένα η Άννα Θεολόγου αναφέρει πως το πρωτόκολλο είναι ανεφάρμοστο και οι ‘καημένοι οι δάσκαλοι’ πρέπει να το ακολουθούν. Κάνει λόγο για μπουλούκια μαθητών στην είσοδο του σχολείου χειροποίητες πρόχειρες κατασκευές, αφού όπως αναφέρει ‘απ’ότι φαίνεται τους τελείωσαν τα πλέξιγκλας‘.
 
Η ανάρτηση της συνεχίζει λέγοντας πως ζήτησε να κάνει 10λεπτη βόλτα σε σχολείο που επισκέφθηκε για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το ‘αίσχος των πρωτοκόλλων’ καταλήγοντας πως είναι υπέρμαχος των δημόσιων σχολείων και δε θ’αφήσει κανένα να εκμεταλλευτεί τις ιδιάζουσες συνθήκες για ιδιωτικοποίηση της παιδείας.
Δείτε αυτούσια την ανάρτηση:
 
“Πρώτη μέρα...εδώ βλέπετε ένα δημοτικό σχολείο 270 παιδιών που οι καημένοι οι δάσκαλοι πρέπει να ακολουθούν τα ανεφάρμοστα πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας.
 
Τα παιδιά σαν μπουλούκια περιμενωντας να σταθούν ακολούθως στην σειρά των δυο μέτρων δεν κολλούν, «είναι της πασης γνωστό» και μες το Υπουργείο το ξέρουν για αυτό τα πρωτόκολλα ξεκινούν από την είσοδο του σχολείου.
 
Ζήτησα από τον διευθυντή να καμω μια βόλτα 10λεπτων να δω την ετοιμότητα που επικαλούνται οι αρμόδιοι και μέτρησα μόνο μια τάξη με θρανία με πλεξιγκλάς όπου τα παιδιά κάθονται δίπλα δίπλα και όλες οι άλλες τάξεις να έχουν χειροποίητες κατασκευές έστω για να καλύπτουν τα πρωτόκολλα επειδή από ότι φαίνεται έλειψαν τα πλεξιγκλάς...δεν είναι τυχαίο που η οδηγία του Υπουργείου δεν επέτρεπε σε γονεις να μπουν στο σχολειο, ήταν για να μην δουν το αίσχος των πρωτοκόλλων!
Τα παιδιά μας ως χτες έπαιζαν μαζί στα πάρκα και σαν μπουλούκι στην είσοδο του σχολείου δεν θα κολλήσουν όμως μες την τάξη θα κολλήσουν, πάνω στην σκάλα θα κολλήσουν, μες την αυλή θα κολλήσουν, γυμναστική δεν θα κάνουν διότι αν αγγίξουν μπάλες θα κολλήσουν, μουσική δεν θα κάνουν διότι η χορωδία πρέπει να έχει απόσταση και τα μουσικά όργανα δεν μπορούν να τα αγγίζουν όλοι διότι θα κολλήσουν, μην πω για τους υπολογιστές και την τέχνη με τις μπογιές και τα χρωματα.
 
Αναμένω ότι κάθε τρεις βδομάδες θα έχουν όλοημερο περίπατο στο πάρκο για να καλύψουν τις περιόδους της γυμναστικής, ολοήμερη επίσκεψη σε μουσείο για να καλύψουν την τέχνη, ολοήμερη παρακολούθηση μουσικής παράστασης για να καλύψουν την μουσική και ας είναι στον υπαίθριο χώρο του σχολείου και όσον αφορά τους υπολογιστές μην αγχώνεστε είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά μας ξέρουν περισσότερα από εμάς όσον αφορά την τεχνολογία... τα υπόλοιπα θα τα μάθουν στο σπίτι!
 
Με πολλή σθενος θα επιμένω στην στήριξη του δημοσίου σχολείου και δεν θα αφήσω κανενα να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ώστε να συζητούν για ιδιωτικοποίηση της παιδείας.
Καλή σχολική χρόνια και να έχετε υπομονή...όλοι!”
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top