ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η ανακοίνωση του εστιατορίου που εντοπίστηκε θετικό κρούσμα

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η ανακοίνωση του εστιατορίου που εντοπίστηκε θετικό κρούσμα

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα τον εντοπισμό οκτώ περιστατικών COVID-19, σε σύνολο 1,960 εργαστηριακών διαγνώσεων. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,534.

Το ένα κρούσμα προέκυψε από ιδιωτική πρωτοβουλία και πρόκειται για άτομο που έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων και εργάζεται σε εστιατόριο στη Λάρνακα το οποίο εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για το Εστιατόριο Αρχοντικόν στην Λάρνακα, η διεύθυνση του υποστατικού ενημερώθηκε το βράδυ της Κυριακής 13/9 από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρηση για τον εντοπισμό κρούσματος στο πιο πάνω υποστατικό και έγιναν ενέργειες για απομάκρυνση του ατόμου που εντοπίστηκε θετικό στον ιό και των ατόμων που δηλώθηκαν ως στενές επαφές. Παράλληλα, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για απολύμανση του χώρου και δόθηκε άδεια επαναλειτουργίας.

 Η ανακοίνωση του εστιατορίου:

Στα πλαίσια της καθημερινής μέτρησης της θερμοκρασίας του προσωπικού μας, εντοπίστηκε εργαζόμενη με υψηλή θερμοκρασία η οποία απομακρύνθηκε αμέσως από το χώρο για να εξεταστεί.

Κατόπιν ενημέρωσης από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, ανακοινώνουμε ότι η εν λόγω εργαζόμενη διαγνώστηκε να είναι θετική στον Covid -19.

Τόσο η ίδια, όσο και άλλοι συνάδελφοί της με τους οποίους ήρθε σε επαφή, τέθηκαν αμέσως σε αυτοπεριορισμό όπως προβλέπει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.

Το εστιατόριο έκλεισε προσωρινά και αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές ενέργειες από εξειδικευμένη εταιρεία, επαναλειτουργεί κανονικά κατόπιν άδειας από το Υπουργείο Υγείας συνεχίζοντας την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top