ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αναστασιάδη - Μισέλ: 'Όχι στα δύο μέτρα και δύο σταθμά' - 'Η αλληλεγγύη της Ε.Ε δεν είναι μόνο λόγια', λέει ο Μισέλ

Συνάντηση Αναστασιάδη - Μισέλ: 'Όχι στα δύο μέτρα και δύο σταθμά' - 'Η αλληλεγγύη της Ε.Ε δεν είναι μόνο λόγια', λέει ο Μισέλ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίες έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Τετάρτης (16/09).

Μιλώντας μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι η παρουσία του κ. Μισέλ αποδεικνύει την αγωνία και εμπλοκή της Ε.Ε για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε στην ένταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και την ανανέωση της παράνομης τουρκικής Navtex.

Παράλληλα, ο ΠτΔ, τόνισε ότι η κυριαρχία των κρατών μελών δεν πρέπει να αμφισβητείται από κανέναν και ανέφερε ότι ‘πρέπει να αποφύγουμε τις προσεγγίσεις δύο μέτρων και δύο σταθμών’.

Πρόσθεσε δε, ότι μόνο με λύση του Κυπριακού θα επιτευχθεί η ασφάλεια στην περιοχή και η ευημερία του λαού της Κύπρου.

Πέραν τούτου, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι συζητήθηκε και το θέμα του μεταναστευτικού. ‘Η Κύπρος καλείται επί σειρά ετών να αντιμετωπίσει την αύξηση των μεταναστευτικών ροών που πολλές έρχονται μεθοδευμένα από την Τουρκία', πρόσθεσε.

Όπως είπε ο ΠτΔ, γίνεται μια προσπάθεια από πλευράς Τουρκίας για αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, ενώ τόνισε ότι το 3.8% του πληθυσμού που ελέγχεται από την Δημοκρατία, είναι αιτητές ασύλου.

Με την σειρά του, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ανέφερε ότι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι θέμα μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σημείωσε δε, ότι η Ε.Ε έχει αποφασίσει να συνέλθει στο υψηλότερο της επίπεδο έτσι ώστε να διεξαχθεί διάλογος και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

‘Η αλληλεγγυή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι μόνο μέσα από τα λόγια και πρέπει να υποδειχθεί με πράξεις' τόνισε ο κ. Μισέλ.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Πρόεδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος και να γίνει σοβαρή δουλειά έτσι ώστε να παρατηρηθεί πρόοδος'.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top