ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΥΔΥ: Εντάσεις με κατηγορίες για ατάκες του τύπου «ο γέρος επειδή δεν έχει δουλειά…» - Αποκαλύπτουμε πρακτικά συνεδρίας

ΠΑΣΥΔΥ: Εντάσεις με κατηγορίες για ατάκες του τύπου «ο γέρος επειδή δεν έχει δουλειά…» - Αποκαλύπτουμε πρακτικά συνεδρίας

Από στιγμές έντασης μεταξύ στελεχών της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων σημαδεύτηκε το τελευταίο έτος.

Του Φάνη Μακρίδη

Μάλιστα, αυτό ήταν κάτι που σχολιαζόταν έντονα από κύκλους, προσκείμενους στην ΠΑΣΥΔΥ, ενόψει και του εκλογικού συνεδρίου του συνδικαλιστικού σώματος, που ως γνωστόν ολοκληρώθηκε εντός της ημέρας (16/09).

Το ΤhemaOnline αποκαλύπτει μέρος πρακτικών συνεδρίας που αποδεικνύει του λόγου το αληθές και επιλέγει την συγκεκριμένη στιγμή, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας (16/09, 13:00) για τον νέο Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, ο οποίος θα είναι ο Στράτης Ματθαίου (βλ. άλλο σχετικό ρεπορτάζ). Στόχος μας, άλλωστε, είναι να ενημερώσουμε αντικειμενικά το κοινό, εκμηδενίζοντας το ενδεχόμενο να εξυπηρετηθεί κάποια πλευρά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έγγραφα που αποκαλύπτουμε, στις 14 Οκτωβρίου του 2019 ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, είχε θέσει ενώπιον των μελών της συνεδρίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της συντεχνίας θέμα για τον πρώτο γραμματέα (πρώτος τη τάξει στο μόνιμο προσωπικό) Ανδρέα Λουκά. Ως γνωστόν, υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ στο 57ο συνέδριο, εκτός από τον κ. Χατζηπέτρου και τον εκλεχθέντα κ. Στράτη Ματθαίου, ήταν και ο κ. Ανδρέας Λουκάς.

Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου υποστήριξε πως μετά το πέρας συνεδρίας της Κεντρικής Γραμματείας της ΠΑΣΥΔΥ, ο κ. Λουκάς είπε αναφερόμενος στο πρόσωπό του ότι «ο γέρος (δηλαδή ο κ. Γλαύκος Χατζηπέτρου) επειδή δεν έχει δουλειά να κάνει και κάθεται ως η ώρα έξι, θέλει να μένουμε κι εμείς».

Ο κ. Χατζηπέτρου, σύμφωνα με τα πρακτικά, σχολίασε ότι η τοποθέτηση που έγινε από τον κ. Λουκά «είναι το λιγότερο απαράδεκτες». Και συνέχισε: «Κατ΄ εμένα συνιστούν υπόσκαψη τόσο του Γενικού Γραμματέα όσο και της ΠΑΣΥΔΥ. Δεν θα πω ότι ήταν έκπληξη για μένα, αφού τούτο γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Είχα την δύναμη και την υπομονή να τα προσπερνώ. Να σημειώσω ότι όταν είμαστε μόνοι μου λέει ότι είναι πάντοτε δίπλα μου και ότι πολλοί θεωρούν ότι είναι το γιούδι μου. Εν πάση περιπτώσει ο γέρος δημιούργησε τεράστια περιουσία στην ΠΑΣΥΔΥ. Όταν ήρθα στην ΠΑΣΥΔΥ ήμουν Ανώτερος Δικηγόρος της Δημοκρατίας, με 25 χρόνια δικηγορική πείρας και τεράστιες γνωριμίες. Δεν χρειαζόμουν τη στήριξη κανενός. Παρακολουθούσα τα πάντα, αγνοούσα τις όποιες μικρότητες και δεν ήθελα ποτέ να δημιουργήσω πρόβλημα σε οποιονδήποτε».

Ο κ. Χατζηπέτρου, αφού πρώτα πρόβαλε κάποιες θέσεις, κατέληξε λέγοντας: «Μένω ως εδώ και θεωρώ ότι η Εκτελεστική Επιτροπή θα εξετάσει το όλο θέμα».

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑΣΥΔΥ κάλεσε τα υπόλοιπα στελέχη της συντεχνίας να αποχωρήσουν και να παραμείνει ο Ανδρέας Λουκάς για να απαντήσει στα όσα του καταλόγισε ο κ. Χατηζπέτρου. Ο τελευταίος αποχωρώντας είπε: «Εγώ έβγαλα πικρία 23 χρόνων. Άκουα πολλά και σιωπούσα. Λυπούμαι αλλά ήμουν υπόχρεος να τα πω».

Ο κ. Λουκά που πήρε τον λόγο, δεν επιβεβαίωσε τα όσα υποστήριξε ο κ. Χατηπέτρου. «Δεν θυμάμαι προσωπικά να είπα κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε σε άλλο σημείο: «Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό από το Γενικό Γραμματέα. Όποτε κοντέψουν αρχαιρεσίες Γενικού Γραμματέα στην ΠΑΣΥΔΥ ο Ανδρέας ο Λουκάς γίνεται στόχος. Και την προηγούμενη φορά ο Γενικός Γραμματέας είπε στην Κεντρική Γραμματεία ότι εγώ τον έβρισα. Ρώτησε τον συνάδελφο Δεληγιάννη αν άκουσε να πω κάτι τέτοιο και ο συνάδελφος είπε ότι αυτός δεν άκουσε {…} Εγώ έχω στην ΠΑΣΥΔΥ 35 συναπτά έτη υπηρεσίας. Ο κάθε συνάδελφος με ξέρει. Και ο χαρακτήρας μου έδωσε δείγματα γραφής και αν είμαι συκοφάντης έδωσε δείγματα γραφής και αν στήριξα Γενικούς Γραμματείς είναι γνωστό και αν δεν στήριξα και αν υπόσκαψα και αν δεν υπόσκαψα. Με ξέρετε όλοι {…}». Στη συνέχεια εξέφρασε κάποιες θέσεις, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Χατζηπέτρου δεν ήταν δίκαιος απέναντί του. «Να μας πει ποιοι του ανέφεραν κάτι τέτοιο για να θυμηθώ και εγώ αν το είπα και πού το είπα και πότε το είπα. Και αν το είπα θα απολογηθώ», ανέφερε ακόμη.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ μελών και εισήγηση για να κλείσει το θέμα με μια απολογία και να αποφευχθεί η προώθησή του στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΔΥ. Μάλιστα, έγινε εισήγηση για επίλυση του ζητήματος με συνάντηση μεταξύ του πρόεδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, Αντώνη Κουτσούλλη, του κ. Χατζηπέτρου και του κ. Λουκά. Ο τελευταίος έκανε σχόλιο και για τον τρόπο που ενήργησε ο κ. Χατζηπέτρου, πιάνοντάς τον εξ απήνης.

Θυμίζουμε ότι ο Γλαύκος Χατζηπέτρου αν και είχε αρχικά αναφέρει πως δεν επρόκειτο να υποβάλει υποψηφιότητα για τη Γενική Γραμματεία, εντούτοις σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 2020, διαφοροποίησε τη θέση του και διεμήνυσε πως έχει πολλά να προσφέρει ακόμη. Ο 75χρονος κ. Γλαύκος Χατζηπέτρου συμπλήρωσε 24 χρόνια στη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top