ΚΥΠΡΟΣ

Η θέση της αστυνομίας για τα επεισόδια στην Λάρνακα!

Η θέση της αστυνομίας για τα επεισόδια στην Λάρνακα!

Μέσω δελτίου τύπου η αστυνομία αναφέρεται σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στη Λάρνακα πριν το ντέρμπι Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ όπου συνελήφθηκαν έξι πρόσωπα με την κατηγορία για βία στα γήπεδα, συμμετοχή σε οχλαγωγία, επίθεση, πρόκληση κακόβουλης ζημιάς, κατοχή επιθετικών οργάνων και ληστεία.

«Συνελήφθηκαν χθες και τέθηκαν υπό κράτηση έξι πρόσωπα για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα γεγονότα, γύρω στις 4.10 το απόγευμα χθες, λίγο πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΠΟΕΛ στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος στη Λάρνακα, 100 περίπου οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ, ξεκίνησαν αυτοκινητοπομπή από το οίκημα του ΣΥ.ΦΙ τους, με σκοπό να κατευθυνθούν στο Στάδιο. Ακολούθως, όταν έφτασαν στον κυκλικό κόμβο του λιμανιού, υπήρχαν εκεί μαζεμένοι 200 περίπου οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και την ίδια στιγμή οι οπαδοί των δυο ομάδων άρχισαν να οχλαγωγούν και να πετούν πέτρες, μπουκάλια και μολότοφ. 

Αμέσως, έγινε δυναμική επέμβαση της αντιοχλαγωγικής διμοιρίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας που ήταν ήδη στο μέρος, κάνοντας περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ παράλληλα στάλθηκε για ενίσχυση και αντιοχλαγωγική διμοιρία της ΜΜΑΔ. 

Λόγω της κατάστασης που επικρατούσε, έγινε εκτροπή της τροχαίας κίνησης μέχρι που αποκαταστάθηκε η τάξη στην περιοχή.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθηκαν τρία πρόσωπα, ηλικίας 20, 17 και 16 ετών για αυτόφωρο αδίκημα της οχλαγωγίας (ένας οπαδός της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ και δύο του ΑΠΟΕΛ) και τέθηκαν υπό κράτηση. 
Σχετικά με τα εν λόγω επεισόδια, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από ανταποκρίτρια του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού ότι, ενώ βρισκόταν σε αυτοκίνητο ως συνοδηγός και κρατούσε μια βιντεοκάμερα, γύρω στους τριάντα οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, πλησίασαν το αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε συνεργάτης της και αφού της επιτέθηκαν, χτυπώντας την στα χέρια, της απέσπασαν την βιντεοκάμερα που κρατούσε και το κινητό της τηλέφωνο. Επίσης, όπως καταγγέλθηκε, τα εν λόγω πρόσωπα χτύπησαν και τον οδηγό του οχήματος, προκαλώντας του διάφορα τραύματα, ενώ προκάλεσαν ζημίες στο αυτοκίνητο. 

Ο οδηγός του αυτοκινήτου μετέβηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κεφαλαιμάτωμα αριστερού τριχωτού και γραμμοειδή εκδορά στην αριστερή τραχηλική χώρα και έτυχε των πρώτων βοηθειών.

Η βιντεοκάμερα εντοπίστηκε ακολούθως από μέλη της Αστυνομίας που διενήργησαν έρευνες στην περιοχή μέσα σε νάιλον σακούλα, έχοντας υποστεί υλικές ζημιές. 

Αναφορικά με τα επεισόδια, συνελήφθηκαν επίσης με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση, δύο 19χρονοι και ένας 23χρονος για διευκόλυνση των ανακρίσεων. 

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει την διερεύνηση των γεγονότων».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top