ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβληματισμός ΔΗΚΟ από επισημάνσεις Κομισιόν για λειτουργία κανονισμού για πράσινη γραμμή

Προβληματισμός ΔΗΚΟ από επισημάνσεις Κομισιόν για λειτουργία κανονισμού για πράσινη γραμμή

Προβληματισμό και ανησυχία εξέφρασε η αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ  Χριστιάνα Ερωτοκρίτου από την ετήσια έκθεση της Κομισιόν για τη λειτουργία του κανονισμού για την πράσινη γραμμή, η οποία συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής.

Η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι γίνεται αναφορά στην έκθεση σε βόρειο τμήμα της Κύπρου και όχι σε κατεχόμενα εδάφη που είναι περιοχές εκτός του αποτελεσματικού ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο Δέκα.

Ανέφερε ότι προβληματίζει  η επισήμανση της Κομισιόν για παράτυπη μετανάστευση, και η αναφορά ότι από το 2016 μέχρι και το 2019 πενταπλασιάστηκαν οι παράτυποι μετανάστες που εισήλθαν στην Κυπριακή Δημοκρατία από τα κατεχόμενα.

«Από 1.500 το 2016 αυξήθηκαν σε 7.500 το 2019, όλοι σύμφωνα με τα ευρήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έφτασαν στα κατεχόμενα από Τουρκία και μετά προωθήθηκαν στις ελεύθερες περιοχές, το 98% των ατόμων αυτών υπέβαλαν αίτηση διεθνούς προστασίας όταν εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές», ανέφερε.

Η Τουρκία, πρόσθεσε, ξεκάθαρα, συντεταγμένα, οργανωμένα και μεθοδικά προωθεί χιλιάδες μεταναστών και εργαλειοποιεί ανθρώπινες ψυχές και κάλεσε την Κυβέρνηση, άμεσα και αποτελεσματικά ,να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

«Καλούμε τις αρχές να είναι αμείλικτες με διακινητές που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο», είπε.

Εξάλλου η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι στην έκθεση επισημαίνεται και τρόπος για διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων που διακινούνται μέσω της πράσινης γραμμής μέσω αυτού του κανονισμού και κάλεσε την Κυβέρνηση  να εφαρμόζει αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την ασφάλεια των καταναλωτών και την υγεία του κοινού.

«Αν η Κομισιόν επιθυμεί να μην τηρούνται αυτά τα πρωτόκολλα και πρότυπα προφανώς και θα αποδέχεται αυτά τα προϊόντα για κατανάλωση και χρήση από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες. Εμείς επιθυμούμε να διασφαλίσουμε την υγεία και ασφάλεια και πρότυπα για όλους», ανέφερε.

Επίσης αναφέρθηκε στην αύξηση του λαθρεμπορίου και κάλεσε τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να δώσουν ειδικό βάρος για καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και να είναι αμείλικτοι με τους λαθρέμπορους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top