ΠΑΡΑ-THEMA

Ειρωνεύεται ο Περδίκης μετά τις φήμες για διαρροή των εγγράφων στον Al Jazeera - 'Ακόμη ένα τρανταχτό παράδειγμα'

Ειρωνεύεται ο Περδίκης μετά τις φήμες για διαρροή των εγγράφων στον Al Jazeera - 'Ακόμη ένα τρανταχτό παράδειγμα'

Σε μια ειρωνική ανάρτηση προέβη ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση διαρροής εγγράφων της βουλής στο Al Jazeera και που αφορούν το Κυπριακό Πρόγραμμα Επενδύσεων και τις πολιτογραφήσεις.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο κ. Περδίκης ανάρτησε απόσπασμα από την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, στο οποίο ουσιαστικά γράφει πως ο ίδιος είχε ζητήσει από την Ελεγκτική Υπηρεσία έρευνα για τις πολιτογραφήσεις. Κάτι το οποίο και έγινε.

Ετσί, με μια δόση ειρωνίας η κ. Περδίκης επισημαίνει: "ακόμα ένα ατράνταχτο τεκμήριο ότι εγώ ευθύνομαι για την διαρροή στον Al Jazeera".

Δείτε και την σχετική ανακοίνωση του κόμματος: 

Επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας αναφορικά με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Η σημερινή έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για ακόμη μια φορά εμφανίζει τις παραλείψεις και τα κενά της διαδικασίας των πολιτογραφήσεων.

Βάσει την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, οι προτάσεις, που κατά καιρούς κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αποκτούν μεγαλύτερη σημασία και πρέπει να τροχοδρομηθούν διαδικασίες για ψήφισή τους. Την ίδια στιγμή, κρίνεται αναγκαία η καλύτερη συνεργασία των θεσμών, καθώς οι πολιτογραφήσεις αποτελούν ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την Κύπρο αλλά και την αξιοπιστία του νησιού.

Η πλήρης διαφάνεια στη διαδικασία παραχώρηση υπηκοοτήτων, κρίνεται απαραίτητη ενώ ο αποτελεσματικός έλεγχος πρέπει να πραγματοποιείται έγκαιρα και όχι εκ των υστέρων. Πολλά από τα προβλήματα που εντοπίζονται σήμερα, μπορούσαν να είχαν ήδη λυθεί εάν ασκείτο έλεγχος στις διαδικασίες προ πολλού. Ο σκοπός μας ήταν και παραμένει η διόρθωση των στρεβλώσεων, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η πλήρης διαφάνεια, όπως θα έπρεπε να λειτουργεί ένα σύγχρονο δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κράτος.

Το πάθημα του Συνεργατισμού, δεν μας έγινε μάθημα. Μέχρι πότε θα σπαταλούνται με τόση μεγάλη ευκολία δημόσιοι πόροι και να πλήττεται η εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό;

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top