ΠΑΡΑ-THEMA

Μας μπερδέψατε κ. Παπαχαραλάμπους…

Μας μπερδέψατε κ. Παπαχαραλάμπους…

Καταγράφουμε τον προβληματισμό μας για τη στάση του επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού, Ανδρέα. Παπαχαραλάμπους.

 Αν και έχει την πραγματογνωμοσύνη να χειριστεί ζητήματα, δεν μας έχει πείσει πως με τη δράση του μπορεί να επιτύχει κάτι ουσιαστικό.

 Δίνει πολλές δυνάμεις για υποθέσεις που δεν έχουν τύχη ελλείψει στοιχείων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν δείχνει την ίδια ζέση.

 Κι εξηγούμεθα: Προκάλεσε θόρυβο με ένα video στον αγώνα μεταξύ Ανόρθωσης κι Απόλλωνα, κι όμως όπως όλοι ξέρουμε για να στοιχειοθετήσεις κάτι επιλήψιμο σε σχέση με ένα παιχνίδι πρέπει να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Εδώ έχουμε υποθέσεις με μαρτυρία που δεν έχουν προχωρήσει. Πόσο μάλλον όταν  προσπαθείς να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι, αναγγέλλοντας ότι  ένα νεύμα στο πλαίσιο μιας ποδοσφαιρικής μονομαχίας (βλ. πέναλτι) που χαρακτηρίζεται από «παιχνίδια μυαλού» (mind games).

Αντίθετα, ο κ. Παπαχαραλάμπους δεν έδειξε μεγάλη προθυμία να διερευνήσει τις καταγγελίες του πρόεδρου της ποδοσφαιρικής Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου. Ο διοικητικός ηγέτης των πρασίνων, αναφερόμενος στον ατζέντη του Ουζόχο, Κώστα Χριστοδούλου, τον κατηγόρησε για αθέμιτες μεθόδους, λέγοντας ότι «ο συγκεκριμένος κύριος μας ζήτησε 200 χιλιάδες για την απόκτηση Ουζόχο τα οποία θα πήγαιναν στην Λα Κορούνα, και 200 χιλιάδες μαύρα».

Στην προκειμένη περίπτωση είχε μαρτυρία και μπορούσε να παρέμβει. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σχετικά, μάλλον έδειξε απρόθυμος.

Και δεν λέμε κατ΄ ανάγκην ότι τα όσα είπε ο Παπασταύρου της Ομόνοιας είναι αληθή. Αλλά όταν έχεις να κάνεις με μια μόνο μεταγραφή που βάσει καταγγελιών σχετίζεται με ‘μαύρα’ χρήματα ύψους 200.000 ευρώ, δεν μπορείς να είσαι μετριοπαθής.

Κι όμως, ο κ. Παπαχαραλάμπους, σε άλλες περιπτώσεις τήρησε διαφορετική στάση. Για όσους γνωρίζουν ένα-δυο πράγματα παραπάνω, έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο στην περίπτωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, έναν οργανισμό που υπηρετεί τις αρχές του Ολυμπισμού και -τουλάχιστον στην Κύπρο- δεν έχει να επιδείξει αρνητικό έργο. Είναι ενδεικτικό ένα δημοσίευμα που διαβάσαμε στην «Αλήθεια» κι έκανε λόγο για ενδελεχή έρευνα που έκανε ο κ. Παπαχαραλάμπους σε βάρος της ΚΟΕ, επειδή η ηγεσία της Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε να καλύψει το «κούρεμα» του ταμείου προνοίας (300.000 ευρώ) των υπαλλήλων της από κονδύλια που νόμιμα είχε εξασφαλίσει. Τότε είχε επιδείξει υπερβάλλοντα ζήλο και αφιέρωσε μεγάλο αριθμό εργατοωρών, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

 Γιατί να δίδεις όλες σου τις δυνάμεις για ένα θέμα όπως αυτό της ΚΟΕ, η ηγεσία της οποίας το μόνο που επεδίωξε ήταν να διασφαλίσει αδικοχαμένα χρήματα εργαζομένων;

 Εδώ να σημειώσουμε ότι ο κ. Παπαχαραλάμπους είχε διεκδικήσει την προεδρία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μ.Φ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top