ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξι εκ. ευρώ περίπου θα στοιχίσει η μετατροπή του παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας σε Δημοτικό Μέγαρο

Εξι εκ. ευρώ περίπου θα στοιχίσει η μετατροπή του παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας σε Δημοτικό Μέγαρο

Έξι εκατομμύρια ευρώ περίπου αναμένεται να στοιχίσει η αναπαλαίωση και μετατροπή του παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας σε Δημοτικό Μέγαρο, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας. 

Ο κ. Βύρας ανέφερε ότι «μετά την οριστικοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση του διατηρητέου κτιρίου που στέγαζε το παλιό Νοσοκομείο Λάρνακας, θα αρχίσουν οι διεργασίες εξεύρεσης των χρημάτων που θα απαιτηθούν για αναπαλαίωση και μετατροπή του σε Δημοτικό Μέγαρο».

Πρόσθεσε πως «αναμένεται και γραπτώς η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε ο Δήμος Λάρνακας να δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανσης του έργου». «Στον Δήμο έχει παραχωρηθεί ολόκληρο το  κτίριο εκτός από τα εξωτερικά ιατρεία που βρίσκονται παραπλεύρως του κτιρίου» είπε και σημείωσε πως «αναμένεται ότι οι διαδικασίες και οι σχετικές μελέτες που θα ακολουθηθούν, οι οποίες έχουν την ιδιαιτερότητα πως αφορούν διατηρητέα οικοδομή, θα διαρκέσουν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πέραν των δύο χρόνων».
 
Στόχος του Δήμου Λάρνακας, συνέχισε ο Ανδρέας Βύρας είναι «να φτιάξουμε στον χώρο του παλιού νοσοκομείου, ένα αξιοπρεπές Δημοτικό Μέγαρο. Δεν νοείται μία πόλη με 4 χιλιάδες χρόνια ιστορία να μην έχει το δικό της Δημαρχείο» ανέφερε και πρόσθεσε πως «δεν αξίζει στη Λάρνακα το Δημαρχείο της να βρίσκεται σε μια πολυκατοικία στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών στις Φοινικούδες».
 
Σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος απάντησε πως «το κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα τεσσεράμισι εκατομμύρια ευρώ, συν ΦΠΑ, δηλαδή περίπου 6 εκατομμύρια. Ωστόσο υπάρχουν λύσεις για το οικονομικό αυτό πρόβλημα, μεταξύ των οποίων και διεκδίκηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
Αφού ανέφερε ότι «σύμφωνα με τα πλάνα εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2023», σημείωσε πως «μέχρι τότε υπολογίζεται ότι ο Δήμος Λάρνακας θα εξοικονομήσει περίπου το 50%  της απαιτούμενης δαπάνης».
 
Όσον αφορά το υπόλοιπο ποσό ο Ανδρέας Βύρας είπε ότι «αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από δύο εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη είναι να δοθούν τα  3,5 εκατομμύρια που οφείλονται στον Δήμο από τον Ρώσο επιχειρηματία ο οποίος αγόρασε το δημοτικό τεμάχιο στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών, όπου βρισκόταν το παλιό Δημοτικό Μέγαρο. Η τιμή αγοράς του τεμαχίου ήταν 5 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία πληρώθηκαν το 1,5 εκατομμύριο ως προκαταβολή».  
 
Πρόσθεσε ότι η δεύτερη εναλλακτική λύση «αφορά την μακροχρόνια ενοικίαση των υφιστάμενων γραφείων του Δήμου Λάρνακας. Υπάρχει εκτίμηση αγοραίου ετήσιου ενοικίου της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ για το εξαώροφο κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Δημοτικό Μέγαρο» είπε και σημείωσε πως «γίνονται σκέψεις για επίτευξη συμφωνίας ενοικίασής του με στόχο να εισπραχθούν προκαταβολικά τα ενοίκια, προκειμένου να εξασφαλιστεί το ποσό που απαιτείται για ολοκλήρωση του έργου του παλιού νοσοκομείου».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top