ΔΙΕΘΝΗ

Το ελληνικό πρόγραμμα, η αντικατάσταση Υβ Μέρς στην ΕΚΤ και το πρόγραμμα εργασιών στην ατζέντα του Eurogroup

Το ελληνικό πρόγραμμα, η αντικατάσταση Υβ Μέρς στην ΕΚΤ και το πρόγραμμα εργασιών στην ατζέντα του Eurogroup

Το ελληνικό πρόγραμμα με την 7η έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας, η αντικατάσταση Υβ Μέρς στο ΔΣ της ΕΚΤ και το πρόγραμμα εργασιών του νέου Προέδρου θα βρεθούν στην ατζέντα του Eurogroup.

Η τηλεδιάσκεψη (λόγω συνθηκών πανδημίας) του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 18:00.

Το βασικό αντικείμενο θα είναι η παρουσίαση του προγράμματος εργασιών του νέου Προέδρου Πασκάλ Ντόναχου σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που ενημέρωσε τον Τύπο, η επίπτωση της πανδημίας επηρεάζει σημαντικά τις συζητήσεις στο επίπεδο των Υπουργών Οικονομικών σε όλα τα επίπεδα, όπως για παράδειγμα την τραπεζική ένωση και τις επενδυτικές προτεραιότητες.

Επιπλέον τη Δευτέρα οι 19 της ζώνης του ευρώ θα εξετάσουν το πως θα λάβουν υπόψιν τα κοινά συμφέροντα των κρατών μελών της ζώνης κατά το σχεδιασμό των προγραμμάτων ανάκαμψης.

Ακολούθως οι 19 θα εξετάσουν τη δημοσιονομική πολιτική ενόψει της κατάθεσης των προσχεδίων προϋπολογισμών στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ επιπλέον η Κομισιόν ζήτησε από τα κράτη μέλη να καταθέσουν προκαταρκτικά πλάνα για τη χρήση του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

Η συζήτηση θα είναι στρατηγική και δεν θα επιφέρει συμπεράσματα.

Στη συνέχεια θα συζητηθεί η 7η έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο “πρόκειται απλά για πληροφόρηση, οι θεσμοί θα παρουσιάσουν τα ευρήματα και ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας την απόψή του”.

Όπως είπε “το γενικό μήνυμα της έκθεσης είναι θετικό, η Ελλάδα κατάφερε να προχωρήσει διάφορα θέματα ακόμα και εν μέσω πανδημίας”. Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν και καθυστερήσεις, αλλά υπάρχει κατανόηση λόγω των συνθηκών. Ο αξιωματούχος παρέπεμψε στην 8η έκθεση το Νοέμβριο η οποία είναι συνδεδεμένη με τα επόμενα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος τόνισε ότι θετικό θα ήταν η Ελλάδα, όπως και όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη, ακριβώς λόγω της πανδημίας να επιταχύνει τις διαρθρωτικές της μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι Υπουργοί θα αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα με κατανόηση.

Τέλος οι 19 θα συζητήσουν την αντικατάσταση του Υβ Μέρς στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, με στόχο να υπάρξει συμφωνία για ένα και μοναδικό υποψήφιο τον οποίον το Συμβούλιο θα προτείνει Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για απόφαση. Η πρόταση απαιτεί έγκριση από 14 από τους 19 του Ευρώ που να εκπροσωπούν το 65% του πληθυσμού.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top