ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο εκφράζει η πολιτική οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών - PES

Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο εκφράζει η πολιτική οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών - PES

Η πολιτική οικογένεια του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών - PES προέτρεψε τους 27 της ΕΕ να παραμείνουν ενωμένοι απέναντι στις διεθνείς προκλήσεις και εξέφρασε αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο, σε προπαρασκευαστική της Συνόδου συνάντηση που είχαν το πρωί στις Βρυξέλλες.


Στη διάσκεψη μετείχαν οι Σεργκέι Στάνισεφ, Πρόεδρος του PES, Πέδρο Σάντσεθ Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Αντόνιο Κόστα, πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ρομπέρτο Αμπέλα πρωθυπουργός της Μάλτας, ο Ζοζέπ Μπορρέλl Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης, ο Πάολο Τζεντιλόνι, Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, η Ιράτσε Γκαρθία Περές, Πρόεδρος της Ομάδας S&D στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Νόρμπερτ Βάλτερ Μπρόγιανς, συμπρόεδρος του SPD Γερμανίας, και ο Τζιάκομο Φιλιμπεκ, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του PES.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του PES Σεργκέι Στάνισεφ: "το PES παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Το έχουμε συζητήσει επανειλημμένα και έχουμε ήδη προειδοποιήσει για την Τουρκία. Σοσιαλιστές και δημοκράτες εκφράζουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο διάλογος είναι ο τρόπος να προχωρήσουμε τώρα. Έχουμε δει μερικές θετικές κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση πρόσφατα, αλλά οι συνομιλίες έχουν ευκαιρία (επιτυχίας) μόνο αν σταματήσει κάθε παράνομη δραστηριότητα. Η Ευρώπη πρέπει να σταθεί ενωμένη στις διεθνείς προκλήσεις. "

Σημειώνεται ότι η τελευταία σύνοδος του PES τον Ιούλιο εξέφρασε έντονες ανησυχίες για την Τουρκία, επαναλαμβάνοντας ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνει σεβαστό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top