ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Φέρεται να τράβηξε την έγκυο πρώην του απ’ τα μαλλιά και να την χαστούκισε στη βάπτιση των δίδυμων παιδιών τους

ΚΥΠΡΟΣ: Φέρεται να τράβηξε την έγκυο πρώην του απ’ τα μαλλιά και να την χαστούκισε στη βάπτιση των δίδυμων παιδιών τους

Πρωτοφανής υπόθεση διερευνάται σε βάρος 40χρονου Ελληνοκύπριου.

Του Φάνη Μακρίδη

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που αναφέρθηκαν στη δικαστική διαδικασία για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του, κατά την βάπτιση των δίδυμων παιδιών του τον Σεπτέμβριο, σε κάποια στιγμή σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο με την πρώην συμβία του που είναι έγκυος με το τρίτο τους παιδί.

Βάσει καταγγελιών που έγιναν στην Αστυνομία, την τράβηξε από τα μαλλιά κι εν συνεχεία τη χαστούκισε στο πρόσωπο. Κι όλα αυτά, σύμφωνα με την υπό διερεύνηση καταγγελία, ενώ η γυναίκα κρατούσε ένα από τα δυο παιδιά τους.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο
Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρθηκαν από την αστυφύλακα που παρουσίασε την υπόθεση στο Επ. Δικαστήριο, ακολούθησε πανδαιμόνιο. Υπήρξε λογομαχία, ενώ ο ύποπτος φέρεται να ανέσυρε επιθετικό όργανα, μια σούστα και να απειλούσε συγγενείς της πρώην συμβίας του. Του καταλογίζεται ότι ανέφερε πως «εννά σας παίξω με τον σιηπέττο» και «γ… τη μάνα σου».

Με ψαροντούφεκο στην εκκλησία
Στη συνέχεια και σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε η αστυφύλακας που παρουσίασε την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου, ο 40χρονος μετέβη στο όχημά του που ήταν σταθμευμένο στο προαύλιο της εκκλησίας και πήρε ψαροντούφεκο, έχοντας ως πρόθεση να πλήξει με τη δελφινιέρα τον αδερφό της πρώην συμβίας του.

Οι παριστάμενοι φέρονται να φυγάδευσαν τον τελευταίο στην εκκλησία. Μάλιστα, ο 40χρονος φέρεται να πάτησε τη σκανδάλη του ψαροντούφεκου σε απόσταση ενός μέτρου από τον αδερφό της πρώην συμβίας του, αλλά η δελφινιέρα -βάσει των όσων υποστηρίζονται- κτύπησε στην πόρτα της εκκλησίας, την οποία μόλις είχε κλείσει η μητέρα του καταδιωκώμενου για να αποφευχθεί η τραγωδία.

Ακολούθως αποχώρησε ο 40χρονος ύποπτος αποχώρησε από το σημείο.

Κατήγγειλε βιασμό
Η πρώην συμβία του στο πλαίσιο κατάθεσής της στην Αστυνομία, πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι ο ύποπτος κι ενώ διέμεναν ακόμη μαζί την βίαζε όταν αυτή ήταν έγκυος με τα δίδυμα παιδιά τους που γεννήθηκαν τον Αύγουστο του 2019. Υποστήριξε ακόμη ότι ο 40χρονος μετά που αυτή αποφάσισε να χωρίσουν λίγο μετά τη γέννηση των παιδιών τους, την βίαζε σε αρκετές περιπτώσεις όταν συναντιόνταν για να βλέπει τα παιδιά του. Ισχυρίστηκε ότι ο ύποπτος την απειλούσε με διάφορα μέσα.

Η παραπονούμενη υποστήριξε πως η εγκυμοσύνη του τρίτου τους παιδιού προέκυψε μετά από βιασμό.

Σε βάρος του υπόπτου διερευνάται ακόμη μια υπόθεση που σημειώθηκε το 2018 σε νυκτερινό κέντρο. Σύμφωνα με καταγγελία από πρώην σύντροφό του, ενώ αυτή βρισκόταν στο εν λόγω κέντρο διασκέδασης, εισήλθε ο ύποπτος μέσα και άρχισε να την βρίζει χυδαία. Κατά το εν λόγω επεισόδιο, σύμφωνα με την καταγγελία της, ο τότε 38χρονος της προκάλεσε ζημιά 600 ευρώ στο αυτοκίνητό, κλωτσώντας το βίαια.

Στο Δικαστήριο
Ο 40χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στη μια εκ των δυο οικιών που διαμένει στην Λευκωσία, ενώ εκτελέστηκε ένταλμα έρευνας της οικίας του χωρίς να προκύψει κάτι επιλήψιμο.

Το Σάββατο (03/10) ο ύποπτος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με την Αστυνομία να αιτείται όπως εκδοθεί ένταλμα προσωποκράτησής του για περίοδο 8 ημερών. Μετά από ένσταση στο εν λόγω αίτημα και νομικά επιχειρήματα του Θανάση Αθανασίου, δικηγόρου του 40χρονου, η Δικαστής Νάταλι Ταλαρίδου εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησής του για 6 ημέρες.

Στο επιχείρημα της υπεράσπισης ότι η Αστυνομία θα μπορούσε να προχωρήσει πολύ περισσότερο με το ανακριτικό έργο, από τη στιγμή που η καταγγελία είχε γίνει από τις 20 Σεπτεμβρίου (είχαν παρέλθει 12 ημέρες μέχρι τις 2/10), υπονοήθηκε πως ο κεντρικός αστυνομικός σταθμός δεν έχει επαρκή στελέχωση σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό υποθέσεων που έχει να χειριστεί.

Να σημειωθεί πως η Δικαστής επεσήμανε πως η Αστυνομία προέβη σε συμπεράσματα ενοχής του υπόπτου κατά την παρουσίαση της υπόθεσης.

Για τις τρεις προαναφερθείσες υποθέσεις εξετάζονται αδικήματα πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, ανησυχίας, κακόβουλης ζημιάς, δημόσιας εξύβρισης, απειλής, κατοχής επιθετικού όπλου, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, κοινής επίθεσης, κακόβουλης ζημιάς, βιασμού, καθώς και βιασμού από σύζυγο σε σύζυγο.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top