ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρομερή Ζενίτ «στραγγάλισε» την Μπαρτσελόνα!

Τρομερή Ζενίτ «στραγγάλισε» την Μπαρτσελόνα!

Αν και έπαιζε με… δεκάδα, η Ζενίτ έκανε την αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο και νίκησε 74-70 την Μπαρτσελόνα, για το 2/2 στην Ευρωλίγκα.

Τα μεγάλα σουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο έσπρωξαν τη Ζενίτ και την οδήγησαν στη νίκη (74-70) επί της Μπαρτσελόνα, για το 2/2 στη φετινή Ευρωλίγκα.

Με δέκα παίκτες έπαιζε η ομάδα του Πασκουάλ, αφού την τελευταία στιγμή έχασε Γκουντάιτις-Τρούσκιν, ενώ νωρίτερα είχαν αποκλειστεί λόγω κορωνοϊού οι Χόλινς και Πούσκοφ.

Κορυφαίοι για τη Ζενίτ ήταν οι Πόιθρες και Μπάρον με 16 πόντους ο καθένας, με τον πρώτο να είχε και 11 ριμπάουντ. Εξίσου καλή εμφάνιση και από τον Πάνγκος με 15π.

Από τους Καταλανούς, που γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μίροτιτς με 14 πόντους, με τον Αμπρίνες να είχε 11π. Ο Καλάθης αγωνίστηκε για 24:34’’, έχοντας 9 πόντους, 1 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Το ματς
Εξαιρετική αρχή από την Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι, καθώς έφτασε στο 2-10, ενώ με τον Καλάθη πήγε στο +10 (9-19). Ωστόσο, στο τελευταίο τρίλεπτο η Ζενίτ αντέδρασε και έκανε ένα 7-0 (16-19), μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου.

Το ίδιο καλά μπήκαν οι γηπεδούχοι και στο δεύτερο δεκάλεπτο, μειώνοντας στο καλάθι (20-22). Οι Καταλανοί απάντησαν και πήγαν στο +7 (20-27), όμως οι Ρώσοι αντέδρασαν εκ νέου και με τον Τόμας πλησίασαν στον πόντο (30-31), στο 17’. Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο βρήκε τους φιλοξενούμενους στο +3 (35-38).

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το ματς και στο δεύτερο μέρος, με την Μπαρτσελόνα να είχε το προβάδισμα, αλλά τη Ζενίτ να παραμένει κοντά (42-43). Με τους Καλάθη και Σμιτς, οι Καταλανοί παρέμεναν μπροστά, αλλά ο Μπάρον κρατούσε για τα καλά τους Ρώσους στο παιχνίδι (54-55), στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Ρίβερς πήρε από το… χέρι τη Ζενίτ, που όχι μόνο την κρατούσε κοντά, αλλά της έδωσε και το προβάδισμα (71-68), στο 36’. Ακολούθησαν άστοχες επιθέσεις και από τους δύο, με τον Μίροτιτς να μειώνει (71-70). Ωστόσο, στα 23’’ πριν από τη λήξη, ο Καλάθης έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Πάνγκος για το +3 (73-70), με τον Τόμας να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ από τον Ντέιβις και με 1/2 από τη γραμμή να κάνει το 74-70, στα 8’’. Στην τελευταία επίθεση, ο Αμπρίνες αστόχησε σε τρίποντο και έτσι η Ζενίτ πήρε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-38, 54-55, 74-70

Πηγή: Sport-fm.gr

The post Τρομερή Ζενίτ «στραγγάλισε» την Μπαρτσελόνα! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top