ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΚΟ: Ανακοίνωση για τις 'χαμένες ευκαιρίες' επιστροφής της Αμμοχώστου - 'Ουδεμία σχέση έχουν με την ιστορική αλήθεια - Κακόβουλοι επικριτές του Σπύρου Κυπριανού'

ΔΗΚΟ: Ανακοίνωση για τις 'χαμένες ευκαιρίες' επιστροφής της Αμμοχώστου - 'Ουδεμία σχέση έχουν με την ιστορική αλήθεια - Κακόβουλοι επικριτές του Σπύρου Κυπριανού'

Ανακοίνωση σε έντονο ύφος σε εξεδωσε το Σάββατο (10/10), το ΔΗΚΟ, σχετικά με τις αναφορές περί χαμένων ευκαιριών για την επιστροφή της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, πρόκειται 'δήθεν χαμένες ευκαιρίες' και 'ενορχηστρωμένες επιρκίσεις εναντίον του Σπύρου Κυπριανού.

Αναλυτικά:

Ανιστόρητη και κακόβουλη η προσπάθεια κάποιων να επιρρίψουν ευθύνες στον αείμνηστο Σπύρο Κυπριανού.

Σε ό,τι αφορά τα περί δήθεν «χαμένων ευκαιριών» για επιστροφή της κατεχόμενης Αμμοχώστου στους νόμιμους ιδιοκτήτες της και τις ενορχηστρωμένες επικρίσεις εναντίον του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού, ουδεμία σχέση έχουν με την ιστορική αλήθεια και καταρρίπτονται από τα ίδια τα γεγονότα αλλά και τα κείμενα που επικαλούνται.

Επιπρόσθετα, οι κακόβουλοι επικριτές του Σπύρου Κυπριανού παραλείπουν να αναφέρουν ότι όσα λένε είναι χωρίς ουσία καθώς η τουρκική πλευρά ουδέποτε δέχθηκε το (Αμερικανο-βρετανο-καναδικό) σχέδιο του 1978, ούτε δέχθηκε την απελευθέρωση έστω και μικρής περιοχής της Αμμοχώστου. Ούτε δέχθηκε ποτέ την επιστροφή σε αυτήν την περιοχή οποιουδήποτε αριθμού προσφύγων κατοίκων.

Παραλείπουν επίσης να αναφέρουν ότι είναι ο Σπύρος Κυπριανού αυτός που στις 19 Μαΐου 1979, υπέγραψε τη Συμφωνία Υψηλού Επιπέδου ανάμεσα στον ίδιο και τον Ραούφ Ντενκτάς, που μεταξύ άλλων προέβλεπε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στην επίτευξη συμφωνίας για την επανεγκατάσταση στα Βαρώσια υπό την αιγίδα των Η.Ε. ταυτόχρονα µε την έναρξη της μελέτης των συνταγματικών και εδαφικών πτυχών μιας συνολικής διευθέτησης και ότι μόλις επιτευχθεί συμφωνία για τα Βαρώσια θα εφαρμοστεί, χωρίς να αναμένεται η έκβαση των συζητήσεων για άλλες πτυχές του κυπριακού. Μια διάταξη, την οποία, δυστυχώς, ουδέποτε εφάρμοσε η τουρκική πλευρά.

Συνεπώς η ανιστόρητη και κακόβουλη προσπάθεια κάποιων να επιρρίψουν ευθύνες στον Σπύρο Κυπριανού, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογηθούν για την αποτυχημένη πολιτική που στήριξαν τα τελευταία χρόνια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top