Απάνθρωπο: Υπάλληλοι φυλακών τιμωρούσαν κρατούμενους βάζοντας σε επανάληψη και στη δια πασών παιδικό τραγούδι -VIDEO
11.10.2020 - 08:43
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε φυλακή των ΗΠΑ μετέτρεψαν το ''Baby Shark'', γνωστό παιδικό τραγούδι, σε... εφιάλτη για τους κρατούμενους!
Το ''Baby Shark'', ένα τραγούδι από τα πλέον αγαπημένα των παιδιών, χρησιμοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις ΗΠΑ για την τιμωρία κρατουμένων!
Μάλιστα, οι τρεις πρώην, πλέον, υπάλληλοι στη φυλακή της Οκλαχόμα αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινικές κατηγορίες, ακριβώς επειδή ανάγκασαν κρατούμενους να ακούσουν επανειλημμένα το συγκεκριμένο τραγούδι.
Σύμφωνα με δικαστικά αρχεία, οι Κρίστιαν Μάιλς, Γκρέγκορι Μπάτλερ και ο Κρίστοφερ Χέντερσοτ κατηγορήθηκαν τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, για «σκληρότητα» σε κρατούμενους.
Σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις -τον περσινό Νοέμβριο και Δεκέμβρη- ο καθένας τους έβαζε έναν κρατούμενο σε μια άδεια αίθουσα, του περνούσε χειροπέδες και τον ανάγκαζε να στέκεται έτσι για δύο ώρες συνεχόμενα, ακούγοντας στη δια πασών το ''Baby Shark''.
Προφανώς και μπορεί να ακούγεται αστείο -ως τέτοιο το χαρακτήρισαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι-, αλλά, όπως τονίζεται και στην ένορκη κατάθεση, που έλαβε ο ανακριτής, όλο αυτό δημιούργησε «αδικαιολόγητο συναισθηματικό στρες στους κρατούμενους, που πιθανότατα υπέφεραν ήδη».
Σε περίπτωση, τώρα, που δεν ξέρετε ποιο είναι το τραγούδι ''Baby Shark'', ιδού. Είναι αρκετά γνωστό και στην Ελλάδα. Σκεφτείτε να το ακούτε για δύο ώρες σερί δυνατά. Απάνθρωπο.
Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.