ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλωνεύτης… THE END: Για πάντα ένα παιδί ερωτευμένο με το ποδόσφαιρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλωνεύτης… THE END: Για πάντα ένα παιδί ερωτευμένο με το ποδόσφαιρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Mια τεράστια καριέρα έφτασε σε ένα τέλος, όμως, όχι όπως της άξιζε. Η διακοπή του πρωταθλήματος πριν από μερικούς μήνες δεν άφησε τον Στάθη Αλωνεύτη να πατήσει το γρασίδι και να απολαύσει τις τελευταίες του στιγμές στο γήπεδο, φέρνοντας ένα κάπως άδοξο τέλος.

Παρόλα αυτά, ο Κύπριος μεσοεπιθετικός, δεν θα ξεχαστεί εύκολα, καθώς όταν αγωνιζόταν ήταν απόλαυση επί χόρτου. Ένας ποδοσφαιριστής που «κοσμούσε» τα γήπεδα της Κύπρου, «κρέμασε» τα παπούτσια του χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά παραμένει στα μάτια του κόσμου ως ένα… διαμάντι του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Μπορεί να φεύγει αθόρυβα, όπως αθόρυβος ήταν και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, όμως σίγουρα ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ τον… «θόρυβο» που έκανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Γράφει ο Θράσος Δημητρίου 

Το όνομα Στάθης Αλωνεύτης πρωτοεμφανίστηκε στο κυπριακό ποδόσφαιρο την σεζόν 2000-2001, όταν σε ηλικία 18 ετών «αναβαθμίστηκε» από τις ακαδημίες της Ομόνοιας στην πρώτη ομάδα. Τα υπόλοιπα είναι… ιστορία καθώς μεγαλούργησε στο γήπεδο, ενώ πολλοί τον ζηλεύουν για αυτά που έχει πετύχει.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Στην πρώτη του θητεία με το τριφύλλι στο στήθος έβαλε τις βάσεις για τη μετέπειτα ποδοσφαιρική δόξα που θα ακολουθούσε. Από το 2002 μέχρι το 2005, σε 71 συμμετοχές πέτυχε 18 τέρματα, και άρχισε να στρέφει τα βλέμματα πάνω. Κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2003, και το κύπελλο του 2005.

Τότε η Λάρισα, έκανε δικό της τον Κύπριο μεσοεπιθετικό καταβάλλοντας το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ. Σε δύο χρόνια παρουσίας του στους βυσσινί, βοήθησε στο να φτάσει η ομάδα έπειτα από 22 χρόνια στην κατάκτηση του κυπέλλου, κερδίζοντας με 2-1 τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι άρχισε βασικός και στο 72′ έγινε αλλαγή από τον Καλατζή. Στη Λάρισα, σε 54 συμμετοχές πέτυχε 8 γκολ.

Εκτός από τα ιστορικά του επιτεύγματα μέσα στο γήπεδο και τους τίτλους που έχει κατακτήσει, ο Στάθης Αλωνεύτης, έγραψε και ιστορία με μια του μεταγραφή. Ο λόγος για το συμβόλαιο που υπέγραψε το 2008 με την Ένερτζι Κότμπους, ομάδα της Μπουντεσλίγκα, καθιστώντας τον, τον πρώτο Κύπριο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στο Γερμανικό πρωτάθλημα! Εκεί, έμεινε για ένα χρόνο, αγωνιζόμενος περισσότερο ως αλλαγή, γράφοντας 12 συμμετοχές.

Το 2008 ήρθε η μεγάλη επιστροφή στην Ομόνοια όντας βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος. Το 2010, οι πράσινοι ανέβηκαν στην κορυφή του πρωταθλήματος έπειτα από 7 χρόνια, και ο Στάθης δεν μπορούσε να λείπει. Μαζί με το τριφύλλι, έφτασε σε ακόμα δύο τίτλους κυπέλλου, το 2011 και το 2012 κάνοντας το back 2 back. Με 97 συμμετοχές και 23 γκολ «αποχαιρέτησε» τους πράσινους.

Κάποιες «ανακατατάξεις» στην Ομόνοια την περίοδο του 2012 και μετά από ένα… σίριαλ, ο Αλωνεύτης έφυγε από το τριφύλλι με προορισμό τον «αιώνιο» αντίπαλο της ομάδας, τον ΑΠΟΕΛ.

Παρόλα αυτά, αυτός ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ποτέ δεν προκάλεσε και ακόμα και τότε, το καλοκαίρι του 2012, όταν υπέγραφε στον «άσπονδο» αντίπαλο, ο σεβασμός προς το πρόσωπο του δεν χάθηκε.

Στους γαλαζοκίτρινους, απογείωσε και εκτόξευσε την καριέρα του! Από το 2013, το παλμαρέ του γεμάτο με τίτλους. Επτά σερί κούπες πρωταθλήματος, δύο κούπες κυπέλλου, ομίλοι του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Πρόκριση στους «16» στη δεύτερη τη τάξει Ευρωπαϊκή διοργάνωση, πρόκριση και τη χρονιά που μας πέρασε στους «32». Αμέτρητα χιλιόμετρα, τρέξιμο, «μάχες» με ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου, και φυσικά εκ των αρχηγών του ΑΠΟΕΛ. Όταν ο Μοράις αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο, το 2019, ο Στάθης έγινε ο πρώτος αρχηγός της ομάδας, ωστόσο, ο κορωνοϊός δεν του έδωσε την ευκαιρία να σηκώσει το πρωτάθλημα στον ουρανό του ΓΣΠ, αν έπαιρνε τον τίτλο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Με τα γαλαζοκίτρινα, μετρά συνολικά 146 συμμετοχές στο πρωτάθλημα «ματώνοντας» τα αντίπαλα δίκτυα 22 φορές ενώ στο κύπελλο 23 εμφανίσεις με 6 γκολ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το γκολ – ποίημα που πέτυχε κόντρα στη Σλάβια Πράγας, στο ΓΣΠ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ στις 15/8/2017, «σφραγίζοντας» την είσοδο της ομάδας του στους ομίλους της διοργάνωσης.

Στην Ευρώπη μετρά συνολικά 52 εμφανίσεις, 39 με τον ΑΠΟΕΛ και 13 με την Ομόνοια. Ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας που απέσπασε σπουδαία αποτελέσματα. Κατέγραψε 52 συμμετοχές με το εθνόσημο σκοράροντας 10 φορές.

Ήξερε πως στα 37 του χρόνια, πλησίαζε η ώρα που έπρεπε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του. Η χειρότερη στιγμή για κάθε ποδοσφαιριστή. Ο Στάθης ήταν υπόδειγμα ενός επαγγελματία, ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή. Ποτέ δεν παραπονέθηκε, ακόμα και όταν δεν έπαιζε όσο ήθελε, τα τελευταία χρόνια, συνέχισε να δουλεύει σκληρά και οι αντιπάλοι του «υποκλίνονταν» στο μεγαλείο του. Ο σεβασμός δεν κερδίζεται εύκολα, όμως όταν μιλάμε για τον Στάθη Αλωνεύτη τότε είναι αυτονόητο.

Ο επίλογος μιας τεράστιας καριέρας γράφτηκε λοιπόν, άδοξα και άκομψα, και ίσως να μπορούσε να δώσει κάτι για ακόμα έναν χρόνο στον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο η νέα τάξη πραγμάτων, τον έφερε να μην έχει θέση στην ομάδα. Κάπως… παράξενο για ένα ποδοσφαιριστή που «κοσμούσε» και ζωγράφιζε στα γήπεδα. Ένας χαρισματικός παίκτης, ένας ηγέτης μέσα στις τέσσερις γραμμές του γρασιδιού, και πάνω από όλα, ο εαυτός του. Αληθινός, χωρίς να αλλάξει για κανένα και για τίποτα.

Μπορώ να συνεχίσω να γράφω για… μέρες τα έργα του Στάθη Αλωνεύτη. Πότε, ωστόσο, ο ίδιος δεν ήθελε να είναι στο επίκεντρο. Ποτέ δεν ήθελε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Έκανε αυτό που γούσταρε, το ζούσε στο έπακρον το ποδόσφαιρο και ως σωστός επαγγελματίας, έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα. Να μαγεύει και να προσφέρει στιγμές χαράς στον κόσμο. Μα πάνω από όλα, όταν ακουμπούσε την μπάλα, άφηνε τα προβλήματα του όλα πίσω και η μυρωδιά του γρασιδιού έβγαζε τον καλύτερο του εαυτό.

Έτσι, όσα χρόνια και αν πέρασαν, όση εμπειρία και να κουβαλάει στις πλάτες του, έμεινε για πάντα ένα παιδί ερωτευμένο με το ποδόσφαιρο!

 

Σημ: Η καθυστέρηση για το αφιέρωμα στον… μάγο Αλωνεύτη οφειλόταν στο ότι ο ίδιος δεν ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του, αλλά για ακόμα μια φορά, προφανώς, δεν ήθελε να το κάνει, για να μην τραβήξει πάνω του τα βλέμματα. Αποχώρησε «ήσυχα» από το ποδόσφαιρο, παρά τον «θόρυβο» που έκανε στον αγωνιστικό χώρο με τις εμφανίσεις του. 

The post Αλωνεύτης… THE END: Για πάντα ένα παιδί ερωτευμένο με το ποδόσφαιρο! (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top