ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέσω πολιτικών η ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στον αγροτικό τομέα, λέει η Ι. Αντωνίου

Μέσω πολιτικών η ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στον αγροτικό τομέα, λέει η Ι. Αντωνίου

Η ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στον αγροτικό τομέα και την κυπριακή ύπαιθρο θα πρέπει να επιτυγχάνεται μέσω πολιτικών, που να διευκολύνει τις γυναίκες και να τις ενδυναμώνει, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, δηλώνει η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων,  Ιωσηφίνα Αντωνίου.

Σε γραπτή ανακοίνωσή της, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας της Υπαίθρου, η κ. Αντωνίου αναφέρει ότι οι πολιτικές αυτές πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στο δικαίωμα σε αξιοπρεπή διαβίωση, σε διασφάλιση των ιδιοκτησιακών και εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών στη γη, στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών στις αγροτικές περιοχές και στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, για τα κορίτσια και τις γυναίκες της υπαίθρου.

Όπως σημειώνει «οι προκλήσεις για τις γυναίκες της υπαίθρου είναι περισσότερες και οι ευκαιρίες λιγότερες και η επίτευξη της ισότητας των φύλων και η ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών της υπαίθρου θα πρέπει να είναι προτεραιότητα μας».

Σημείωσε πως πρέπει να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες, που να επιτρέπουν στα άτομα να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους και να συνεισφέρουν στην κοινωνία, για να προσθέσει πως «κάθε κορίτσι και γυναίκα πρέπει να απολαμβάνει πλήρως την ισότητα τόσο στις ευκαιρίες όσο και στην οικονομική στήριξη».

Στόχος, αναφέρει, «είναι ένας κόσμος που θα είναι δίκαιος, ανεκτικός, ανοιχτός και κοινωνικά συμπεριληπτικός, όπου οι ανάγκες των πιο ευάλωτων ικανοποιούνται».

Τέλος, σε σχέση με το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών 2019-2023, στο πλαίσιο του στόχου της Ενδυνάμωσης των Ευάλωτων Ομάδων Γυναικών, η Επίτροπος Ισότητας αναφέρει ότι έχουν καθοριστεί ως ενδιάμεσοι στόχοι, μεταξύ άλλων, η στήριξη Ευάλωτων Ομάδων Γυναικών και η ενδυνάμωση γυναικών σε αγροτικές περιοχές (Προγραμματικό έγγραφο της Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020).

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top