ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα - Πραγματοποιήθηκε το 'The 4th Business Leaders Summit' - VIDEO

Η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα - Πραγματοποιήθηκε το 'The 4th Business Leaders Summit' - VIDEO

Η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει την οικονομία, την αγορά εργασίας, τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, που εκδηλώθηκε σε μια περίοδο μετασχηματισμού των οικονομιών και των οικονομικών μοντέλων διεθνώς.

Μιλώντας στο μεγαλύτερο επιχειρηματικό γεγονός «The 4th Business Leaders Summit», το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, με διοργανωτές την Τράπεζα Κύπρου, τρία στελέχη του Οργανισμού μαζί με καταξιωμένους επιχειρηματίες του τόπου, εξέθεσαν τις απόψεις τους για τα νέα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία και για τη νέα κανονικότητα την οποία όλοι θα πρέπει να υιοθετήσουμε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου έδωσε το δικό του προσωπικό στίγμα για την πανδημία και τις επιπτώσεις της, επισημαίνοντας ότι «τρεις λέξεις συνοψίζουν τα όσα αξίζει να κρατήσουμε από την παγκόσμια αυτή κρίση: Προστατεύω, ανακάμπτω, ανασυγκροτούμαι (Protect, Recover and Rethink)».  Όπως είπε ο κ. Νικολάου «προστατεύουμε την επιχείρησή μας, τους ανθρώπους μας και την κοινωνία. Προσαρμοζόμαστε και ανακάμπτουμε με γενναιότητα. Κάνουμε το άλμα μπροστά και ανασυγκροτούμαστε δίνοντας ξανά ελπίδα και προοπτική για την επόμενη μέρα».

Ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις που προϋπήρχαν της πανδημίας, με κύρια την αναδιάρθρωση και τον μετασχηματισμό του οικονομικού γίγνεσθαι που συντελείται με τη δική του δυναμική, επισημαίνοντας πως «η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας ανθρώπων και αγοράς. Κυβέρνηση, τράπεζες και επιχειρήσεις, πρέπει να πορευθούμε μαζί».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας έστειλε το δικό του μήνυμα προς όλους τονίζοντας πως «Η διατήρηση ψηλού βιοτικού επιπέδου δεν μπορεί να γίνεται με ανεξέλεγκτο δανεισμό ή με κουλτούρα μη πληρωμής, απλά για να συνεχίζουν κάποιοι το lifestyle τους εκμεταλλευόμενοι τις αργές διαδικασίες και το πολύπλοκο νομικό σύστημα».

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Αγορών, Μεγάλων και Διεθνών Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου Μιχάλης Αθανασίου ανέφερε πως «στην Τράπεζα Κύπρου, δεν θέλουμε καταστροφή ανθρώπινου κεφαλαίου και παραγωγικότητας, δεν θέλουμε κατάρρευση του εμπορίου και των επενδύσεων και ούτε φυσικά αύξηση μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αντίθετα, θέλουμε μια πιο ανθεκτική, πιο ευέλικτη πιο βιώσιμη κυπριακή οικονομία που θα αδράξει αυτήν την ευκαιρία για να επιφέρει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η ψηφιακή εποχή».

«Μια οικονομία», εξήγησε, «που θα καταστεί πιο ευέλικτη σε εργασιακά θέματα, πιο ευφάνταστη στον τρόπο που παράγεται η εργασία και θα είναι αυστηρή στη διασφάλιση της υγείας εργαζομένων, των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου Ξένιος Κονομής στη δική του ομιλία αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τράπεζα για στήριξη των ΜΜΕ και των μεγάλων επιχειρήσεων, τονίζοντας πως «η Τράπεζα καλείται να στηρίξει την απασχόληση και την πραγματική οικονομία σε μια απρόβλεπτη και άνευ προηγουμένου κατάσταση με τον νέο δανεισμό κατά την πρώτη εξαμηνία του 2020 να φτάνει σχεδόν τα €700 εκατ.».

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «σε αυτή την κομβική στιγμή ενισχύουμε με πολλαπλό τρόπο την κυπριακή οικονομία. Προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες, δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον για νέες θέσεις εργασίας, προσφέρουμε χρηματοδοτικές λύσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του καιρού και δρούμε με τρόπο που η βιώσιμη επιχείρηση, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές της, έχει στο πλευρό της μία σύμμαχο».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Πανίκου Νικολάου:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top