ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: Καλεί τη Βρετανία να συμβάλει θετικά στις προσπάθειες λύσης

Αβέρωφ Νεοφύτου: Καλεί τη Βρετανία να συμβάλει θετικά στις προσπάθειες λύσης

Να είναι βοηθητικές οι ενέργειες της Μεγάλης Βρετανίας προς την προσπάθεια λύσης του Κυπριακού, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου από τον Ύπατο Αρμοστή της Μεγάλης Βρετανίας Ric Todd, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

Παράλληλα, ο κ. Νεοφύτου επικρότησε την εξαγγελία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, καλώντας τον να είναι πάντα μπροστά και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου είπε πως με τον Ύπατο Αρμοστή συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις με την εκλογή Ακιντζί στην ηγεσία των Τ/κ, προσθέτοντας πως η σημερινή συνάντηση εντάσσεται στο σύνολο των επαφών που θα έχει ο ΔΗΣΥ με όλους τους Πρέσβεις των Μονίμων Μελών του ΣΑ του ΟΗΕ και τους Πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ.

“Επαναβεβαιώσαμε στον Ύπατο Αρμοστή την ξεκάθαρη πολιτική μας θέση πως για εμάς ύψιστη παραμένει η προτεραιότητα της επίλυσης του Κυπριακού. Ζητήσαμε από τον Ύπατο Αρμοστή, γνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που έχει το ΗΒ ως χώρα μέλος του ΣΑ, της ΕΕ και μια από της εγγυήτριες δυνάμεις, να είναι βοηθητικές οι προσπάθειες τους για επίλυση του Κυπριακού”, είπε.

Ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε πως παρουσίασε στον κ. Todd τις ευαίσθητες θέσεις της ε/κ πλευράς, οι οποίες θα πρέπει να ικανοποιηθούν για να διασφαλιστεί μια λύση που να ικανοποιεί τις προσδοκίες του κυπριακού Ελληνισμού.

“Καταλήξαμε”, συνέχισε, “στο ότι θα συνεχίσουμε τις επαφές, την αλληλοενημέρωση, ευελπιστώντας πως αυτή τη φορά θα έχουμε αίσιο τέλος με τη συνδρομή όλων των χωρών που μπορούν να συμβάλουν θετικά”.

Κληθείς να σχολιάσει την εξαγγελία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Νεοφύτου είπε: “Μπράβο Πρόεδρε, προχώρα. Τον θέλουμε να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, να είναι αυτός που θα σέρνει τις πρωτοβουλίες. Πρέπει να σπάσουμε το αδιέξοδο, να λύσουμε το Κυπριακό”.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top