ΔΙΕΘΝΗ

Οι παράπλευρες υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας στο Ην. Βασίλειο

Οι παράπλευρες υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας στο Ην. Βασίλειο

Τις παράπλευρες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στη δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζει η Daily Mail, επικαλούμενη στοιχεία από περισσότερες από 130 ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις και εκθέσεις οργανώσεων αρωγής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι καθυστερήσεις στις θεραπευτικές αγωγές λόγω ακυρώσεων ή μετατόπισης έμφασης στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση της τάξης του 20% στους θανάτους πρόσφατα διαγνωσθέντων καρκινοπαθών στην Αγγλία.

Έως το τέλος του 2020 αναμένεται επίσης να καταγράφουν συνολικά 6.270 θάνατοι από όλα τα αίτια περισσότεροι από το μέσο όρο θανάτων της προηγούμενης πενταετίας.

Ήδη μεταξύ των καρδιοπαθών σημειώθηκαν πάνω από 2.000 περισσότεροι θάνατοι κατά τη διάρκεια του lockdown σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας.

Οι νοσηλείες και θεραπείες ασθενών που υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδια μειώθηκαν κατά 45%, ενώ ακυρώθηκαν περισσότερες από 50.000 προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις παιδιών.

Οι μεταμοσχεύσεις οργάνων μειώθηκαν κατά τα 2/3, ενώ ο αριθμός των ασθενών σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση που πέθαναν σχεδόν διπλασιάστηκε.

Έχει επίσης καταγραφεί ραγδαία αύξηση των κλήσεων σε τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας για κακοποίηση ανηλίκων, τα καταγεγραμμένα ποσοστά περιπτώσεων κατάθλιψης και άγχους έχουν διπλασιαστεί και χιλιάδες αλκοολικοί σε προγράμματα αποτοξίνωσης που πάγωσαν έχουν υποτροπιάσει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top