ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πάει με πολλή ταπεινότητα η πρωτάρα Γρανάδα – Περιμέναμε περισσότερα από τον ΠΑΟΚ απέναντι στην Ομόνοια»

«Πάει με πολλή ταπεινότητα η πρωτάρα Γρανάδα – Περιμέναμε περισσότερα από τον ΠΑΟΚ απέναντι στην Ομόνοια»

Ο ρεπόρτερ της Γρανάδα, Francisco Rodríguez, σκιαγράφησε για λογαριασμό του SDNA το προφίλ της… πρωτάρας του Europa League που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και βρίσκεται στο δρόμο του ΠΑΟΚ.

Το «μυστικό» της επιτυχίας, τα νέα από το ιατρικό δελτίο, το «διπλό» επί της PSV και τα δεδομένα γύρω από τον κορωνοϊό.

Παιχνίδι ειδικών συνθηκών στο Los Cármenes, με τη Γρανάδα να γράφει ιστορία, δίνοντας απέναντι στον ΠΑΟΚ το πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι μέσα στο «σπίτι» της. Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει -ωστόσο- διαφορετικά δεδομένα στο ποδόσφαιρο, κρατώντας τους φίλους της ομάδας μακριά από το γήπεδο.

Από τη Γρανάδα, o Francisco Rodríguez μεταφέρει τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο της ομάδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ…

– Καταρχάς, σε τι κατάσταση βρίσκεται η Γρανάδα αναφορικά με το κορωνοϊό;

Η αλήθεια είναι ότι η Ανδαλουσία γενικότερα και η Γρανάδα ειδικότερα είναι ζώνες που έχουν επηρεαστεί πολύ από τον ιό. Σε αυτό το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, η Γρανάδα είναι μία από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού (περισσότερα από 1000 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες) και εισαγωγές στις ΜΕΘ. Καταγράφονται στοιχεία θανάτου παρόμοια με αυτά του Απριλίου. Επέστρεψαν τα μέτρα περιορισμού, η απαγόρευση κυκλοφορίας και η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

– Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Ρομπέρτο Σολδάδο, προλαβαίνει χρονικά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ;

Βρέθηκε θετικός πριν μια εβδομάδα και δεν θα είναι διαθέσιμος στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Θα προσπαθήσει να προλάβει το παιχνίδι πρωταθλήματος. Εκτός από τον Σολδάδο, δεν υπάρχουν άλλα κρούσματα κορωνοϊού στην παρούσα φάση.

– Υπάρχουν, ωστόσο, κι άλλες απουσίες που δημιουργούν πονοκέφαλο στον προπονητή της ομάδας…

Η Γρανάδα είχε τελευταία κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς. Από τη μία ο αρχηγός και δεξί μπακ, Βίκτορ Ντίας, παραμένει τραυματίας με φλεγμονή στο γόνατο. Ο Ντομίνγκο Ντουάρτε, κεντρικός αμυντικός – αποκάλυψη του πρωταθλήματος, ταλαιπωρείται από εξάρθωση ώμου και δεν είναι σίγουρο πως θα παίξει την Πέμπτη (29/10). Πρόβλημα στο γόνατο έχει και ο Μαξίμ Γκοναλόν από το ματς με την Αίντχόφεν και θα είναι στα… πιτς για ένα μήνα. Κουίνι και Αζίζ δουλεύουν ατομικά λόγω μυικών τραυματισμών.

– Ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας για τη Γρανάδα, έτσι όπως ξεκίνησε τουλάχιστον η σεζόν;

Η Γρανάδα κράτησε σχεδόν ολόκληρη την ομάδα που εξέπληξε πέρσι την Ισπανία. Αυτό είναι το συστατικό της επιτυχίας της. Παράλληλα, ενισχύθηκε με παίκτες υψηλού επιπέδου όπως ο μέσος Λουίς Μίγια και ο επιθετικός Σουάρες. Είναι οι δύο πιο ακριβές μεταγραφές της ιστορίας της. Σε αυτή τη φάση, η Γρανάδα είναι η ομάδα που έχει κερδίσει τα περισσότερα παιχνίδια μαζί με την Μπάγερν Μονάχου σε όλη την Ευρώπη. Το πετυχαίνει λόγω της έντασης που βγάζει. Σκέφτονται κάθε φορά μόνο το επόμενο παιχνίδι. Είναι η φιλοσοφία ‘βήμα βήμα’, παρόμοια με αυτή του Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

– Μετά το διπλό επί της PSV, υπάρχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εντός της ομάδας για το τι μπορεί να πετύχει φέτος;

Η νίκη επί της PSV προκάλεσε έκπληξη στην Ευρώπη αλλά όχι στην Ισπανία. Εκεί ήξεραν ότι η Γρανάδα είναι πολύ ανταγωνιστική, είναι δύσκολο να της βάλεις γκολ και έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα. Υπήρχε η αίσθηση πως το παιχνίδι στο Αϊντχόφεν ήταν το δυσκολότερο του ομίλου. Εδώ το έβλεπαν σαν ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να κερδίσουν τα τρία ματς εντός έδρας και να πάρει κάτι στην Κύπρο. Το παιχνίδι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

– Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και αντίστοιχα μειονέκτημα της ομάδας; Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ;

Το μεγάλο μειονέκτημα της Γρανάδα είναι ότι έχει ένα μήνα σχεδόν που παίζει σε προκριματικά και La Liga χωρίς διακοπή… Αρχίζουν και βγαίνουν τραυματισμοί και προβλήματα φυσικής κατάστασης. Όσον αφορά τα πλεονεκτήματά της, η Γρανάδα είναι πάντα ανταγωνιστική, είναι μια ομάδα που έχει πολλά πρόσωπα, γνωρίζει πως να προσαρμόζεται σε διαφορετικά παιχνίδια. Από το να επιτίθεται και να έχει τη μπάλα μέχρι το να περιμένει και να βγαίνει στην κόντρα.

Δέχεται λίγα γκολ συνήθως και το κάνει με ευκολία, είναι πολύ στοιβαρή στην άμυνα, έχει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα όπως τον Ρούις Σίλβα και τον Χερμάν ως έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς που υπάρχουν στο πρωτάθλημα. Στο κέντρο υπάρχει πολλή ποιότητα με τους Μοντόρο και Ερέρα και μπροστά οι Ματσίς και Πουέρτας έχουν δείξει ότι είναι πολύ ικανοί στην Ευρώπη.

Επίσης, όλοι οι παίκτες της Γρανάδα έχουν το γκολ και η ομάδα δεν είναι εξαρτημένη από έναν επιθετικό. Σκοράρουν οι μέσοι, οι εξτρέμ και κάποιοι αμυντικοί… Είναι μια πολύ δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι προσεκτικός με τα φάουλ γιατί η Γρανάδα παίρνει πολλά από τα στημένα. Τα φάουλ, όπως και με την PSV, ή τα κόρνερ μπορούν να καταλήξουν σε γκολ με μεγάλη ευκολία.

– Ποια ήταν η αντίδραση στο άκουσμα της κλήρωσης και ποια η εικόνα που έχουν για τον ΠΑΟΚ;

Τον ΠΑΟΚ τον σέβονται πάρα πολύ γι’ αυτό που πάντα ήταν στην Ελλάδα και για τις περιπέτειες στην Ευρώπη. Η Γρανάδα κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση και γι΄αυτό πάει με πολλή ταπεινότητα σε σχέση με τους αντιπάλους της. Όταν είδαμε το ΠΑΟΚ – Ομόνοια, περιμέναμε περισσότερα από τους γηπεδούχους, αλλά γνωρίζουμε ότι ένα παιχνίδι είναι διαφορετικό από το άλλο. Η ιδέα της Γρανάδα θα είναι να έχει την μπάλα κόντρα στον ΠΑΟΚ και να επιτεθεί..

Είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των ομίλων και ο κόσμος της Γρανάδα «κλαίει» που δεν μπορεί να βρίσκεται στο γήπεδο. Για σχεδόν 90 χρόνια ιστορίας, δεν είχαν αγωνιστεί στην Ευρώπη και έτσι είναι ένα μεγάλο κρίμα για εκείνους… Υπάρχει σεβασμός προς τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, υπάρχει και η αυτοπεποίθηση πως η Γρανάδα μπορεί να κερδίσει τον ελληνικό σύλλογο και να βρεθεί στην κορυφή του ομίλου με έξι βαθμούς.

Πηγή: sdna.gr

The post «Πάει με πολλή ταπεινότητα η πρωτάρα Γρανάδα – Περιμέναμε περισσότερα από τον ΠΑΟΚ απέναντι στην Ομόνοια» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top