ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Αμμοχώστου: Εκστρατεία για το Βαρώσι - Ζητά συνάντηση με Πρόεδρο πριν την Τρίτη

Δήμος Αμμοχώστου: Εκστρατεία για το Βαρώσι - Ζητά συνάντηση με Πρόεδρο πριν την Τρίτη

Εκστρατεία διαφώτισης με στόχο των τερματισμό των τουρκικών ενεργειών στην περιφραγμένη πόλη αρχίζε το επόμενο διάστημα ο Δήμος Αμμοχώστου, που ζητεί ραντεβού με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πριν από την συνάντηση της Τρίτης με τον Ερσίν Τατάρ για να συζητήσουν τις εξελίξεις, πριν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέσει το ζήτημα του Βαρωσίου στον νέο Τ/κ ηγέτη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου,  Σίμος Ιωάννου είπε ότι θα απευθυνθούν μέσω των ΜΜΕ και των ΜΚΔ, ακόμα και στους Τ/κ στην τουρκική γλώσσα, για να γνωρίζουν κι αυτοί τις θέσεις των Αμμοχωστιανών έναντι στα γεγονότα. Τα τηλεοπτικά μηνύματα, πρόσθεσε, θα αρχίσουν να μεταδίδονται πριν την επίσκεψη στα κατεχόμενα και το Βαρώσι, του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν. «Ο κ. Ερρντογάν ενοχλείται για τα σκίτσα στη Γαλλία. Εμείς πώς αισθανόμαστε που ο Πρόεδρος μιας άλλης χώρας έρχεται στο Βαρώσι για πικ νικ; Όπως του είπε και ο Τ/κ δημοσιογράφος της Γενί Ντουζέν, πού θα πάει να κάνει πικ νικ; Δεν είναι δικό του. Το κατέλαβε με το πόλεμο και την βία».
 
Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι αντιπροσωπεία του Δήμου έχει συναντηθεί με τους πρέσβεις στην Κύπρο των 5 μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ, την περασμένη Τρίτη είδαν τον Ρώσο Πρέσβη, έστειλαν επιστολές στους επικεφαλής των κρατών των μελών αυτών, στην ΕΕ, στα πολιτικά κόμματα του ΕΚ. Ο Δήμος, είπε, έχει περιορισμένα μέσα για να σταματήσει τους Τούρκους από τα σχέδιά τους. Είναι η κυπριακή Κυβέρνηση, πρόσθεσε, που πρέπει να πιέσει τα ΗΕ, την ΕΕ να σταματήσουν την Τουρκία.
 
Ο Σίμος Ιωάννου κάλεσε τους Αμμοχωστιανούς να είναι ψύχραιμοι, αυτές οι κινήσεις – είπε – σπέρνουν την διχόνοια μεταξύ τους. Ο Δήμος Αμμοχώστου, είπε, καλεί τους δημότες του να μην επιστρέψουν υπό τ/κ διοίκηση, αφού είναι παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, αλλά όποιος το κάνει, θα αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη και τις συνέπειες των πράξεών του. Αν οι συνομιλίες ναυαγήσουν κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει κάποιου να επιστρέψει υπό τ/κ διοίκηση, αλλά και κανείς δεν μπορεί να λέει του Δήμου να μην νουθετεί τους δημότες του, πρόσθεσε. «Βλέπουμε ότι θα αναλάβουν την αναδιαμόρφωση τουρκικοί θεσμοί και Δήμοι. Καμία σχέση δεν θα έχει αυτή η περιοχή με την τ/κ κοινότητα».
 
Η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, ανέφερε ο κ. Ιωάνου, ήταν ο οικονομικός πνεύμονας, η ψυχή της Αμμοχώστου, εάν δεν υπήρχε το Βαρώσι, δεν θα μπορούσε να ευημερήσει η Αμμόχωστος. «Εάν χαθεί η περιοχή αυτή, δεν υπάρχει Αμμόχωστος».
 
Ο κ. Ιωάννου εκτίμησε ότι η συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ θα είναι ενδεικτική για το τί θα γίνει με το Βαρώσι και γι’ αυτό – εξήγησε – ζήτησαν ως Δήμος να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανταλλάξουν απόψεις για το θέμα, αλλά το ραντεβού ακόμα δεν έχει καθοριστεί.
 
Εάν χρειαστεί, είπε, είναι έτοιμοι και για δυναμικές κινητοποιήσεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι η πανδημία δυσκολεύει τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Ζήτησε επίσης οι όποιες εκδηλώσεις να μην προκαλέσουν «ζημιά στην υπόθεσή μας» και να μην ενέχουν άμεσες προκλήσεις αφού οι Τούρκοι «έχουν αποδείξει ότι δεν σταματούν με αυτά, φτάνουν μέχρι και τις δολοφονίες».

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top