ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΛΙΟΥ: Το σενάριο να εξεταστεί όλος ο Κυπριακός πληθυσμός με τεστ και το καθολικό lockdown

ΚΟΛΙΟΥ: Το σενάριο να εξεταστεί όλος ο Κυπριακός πληθυσμός με τεστ και το καθολικό lockdown

Σενάρια και προτάσεις , για τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν έχουν γίνει το κύριο θέμα συζήτησης πέρα απο το Υπουργικό ,  στο κάθε σπίτι Κύπριου πολίτη.

Η ανησυχία για καθολικό lockdown , έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ήδη οργανωμένα σύνολα έχουν προβεί σε διαμαρτυρίες για τις συνέπειες που έχει η πανδημία στην τοπική αγορά και οικονομία.

Το σενάριο να κλεισει για τρεις εβδομάδες η Κύπρος ξανά με lockdown και να εξεταστεί όλος ο Κυπριακός πληθυσμός , σχολιάζεται εντονα απο τον κόσμο. Κατα πόσο όμως είναι εφικτό και μπορεί να γίνει άμεσα;

Σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Μαρία Κολιού : "Αυτό το πράγμα είναι ανέφικτο πρακτικά, μέχρι να εξετάσεις 800χιλ πληθυσμού με PCR θα πάρει τουλάχιστον – με τις καλύτερες προϋποθέσεις - ένα μήνα. Και ποιος σου λέει ότι σήμερα που ξεκίνησες τον έλεγχο μέχρι να τελειώσει, παραμένουν αρνητικοί αυτοί που ήταν αρνητικοί. Άρα τι θα μου δώσει αυτό το πράγμα;"

Οσον αφορά για το σενάριο για καθολικό lockdown η Δρ.Κολίου σχολίασε στο Τρίτο του ΡΙΚ , ότι πρόκειται για μια επώδυνη απόφαση αλλά και υλοποίηση και ότι κάτι τέτοιο προς το παρόν είναι απομακρυσμένο καθώς οι συνέπειες μιας τέτοια απόφασης δεν θα είναι μόνο οικονομικές αλλά επεκτείνονται και σε πιο κοινωνικο-ψυχολογικά ζητήματα. 

"Ελπίζω να μην βρεθούμε στην ανάγκη να το κάνουμε και εμείς κάποια στιγμή, όπως έχουν κάνει στο εξωτερικό. Προσπαθούμε με πιο ανώδυνες λύσεις καθώς ένα lockdown εχει και πολλές ψυχολογικές συνέπειες , δεν είναι εύκολο να κλείσεις τον άλλο στο σπίτι του και να τον αποκλείσεις εντελώς, ειδικά για κάποιους ανθρώπους που μένουν μόνοι τους και δεν έχουν δυνατότητες. Ολοι το απεύχονται και για αυτο τον λόγο προσπαθούμε με παραπλήσια μέτρα τα οποία έχουν λιγότερες συνέπειες"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top