ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η κατάρρευση του νοσοκομειακού συστήματος και το δίλημμα ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η κατάρρευση του νοσοκομειακού συστήματος και το δίλημμα ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν

Η Κύπρος είναι απο τις λίγες χώρες στην οποία δεν επιβλήθηκε ένα δεύτερο lockdown, αντιθέτως με Διάγγελμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για αυστηρά μέτρα ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο lockdown.

Βέβαια το σενάριο ενός lockdown δεν είναι μακριά να συμβεί εαν οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι δεν συμμορφωθούν με τα νέα δεδομένα και το νέο Διάταγμα.

Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί έπρεπε να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα Παγκύπρια. Η απάντηση δόθηκε μέσα απο μια συζήτηση στο Τρίτο του ΡΙΚ , απο τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ασθενών Μάριο Κουλούμα, ο οποίος με μια δήλωση του, έδειξε το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργήσει η πανδημία και οι συνέπειες στο νοσοκομειακό σύστημα.

Οπως αναφέρθηκε αν συνεχίσουν τα ψηλά νούμερα κρουσμάτων και αν ο κόσμος δεν συμμορφωθεί τότε δυστυχώς "Είμαστε κοντά στο να βρεθούν τα νοσοκομεία και οι γιατροί στο δίλημμα ποιοι ασθενείς θα παίρνουν κλίνη ή ποιοι θα παίρνουν αναπνευστήρα". 

Για όσους δεν έχουν καταλάβει τα πιο πάνω λεγόμενα, η εξήγηση με απλά λόγια είναι πως δυστυχώς θα είναι τόσοι πολλοί οι ασθενείς στα νοσοκομεία, είτε απο κορωνοϊο είτε απο άλλες ασθένειες με αποτέλεσμα το νοσοκομειακό σύστημα να καταρρεύσει και να βρεθούν στο δίλημμα οι γιατροί να αποφασίζουν για το ποίοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν, μια ατάκα που την έχουμε ακόύσει πριν μήνες απο άλλες χώρες όπου ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων , έφερε σε δύσκολη θέση νοσηλευτές αφού δεν υπήρχαν πλέον άλλες θέσεις, δωμάτια ή κρεβάτια στα νοσοκομεία για να βοηθήσουν άλλους ασθενείς. Αποτέλεσμα ο κόσμος να πεθαίνει στο σπίτι του.

Και αν αυτό φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μια αναδρομή στο πρώτο κύμα που χτύπησε η πανδημία ιδιαίτερα χώρες του εξωτερικού, είναι αρκετή για αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της απώλειας και της κατάρρευσης του νοσοκομειακού συστήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top