ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Πέπλο μυστηρίου γύρω από την υπόθεση - Βρέθηκαν πέντε εκρηκτικοί μηχανισμοί που ελέγχονται με τηλεχειριστήριο

ΚΥΠΡΟΣ: Πέπλο μυστηρίου γύρω από την υπόθεση - Βρέθηκαν πέντε εκρηκτικοί μηχανισμοί που ελέγχονται με τηλεχειριστήριο

Ερωτηματικά προκαλεί στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας ο εντοπισμός πέντε αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, το βράδυ της Τετάρτης (11/11) σε ανοικτό χώρο στην Αραδίππου.

Έπειτα από πληροφορία που λήφθηκε λίγο μετά τις 8μ.μ., μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή Παναγιάς της Αιματούσας, όπου εντόπισαν πέντε ύποπτα αντικείμενα, μέσα σε νάιλον συσκευασίες. Η σκηνή αποκλείστηκε και μέλη της ομάδας Πυροτεχνουργών του Αρχηγείου Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για πέντε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, χαμηλής ισχύος, με αυτοσχέδιο τηλελεγχόμενο μηχανισμό.

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί παραλήφθηκαν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις στο Αρχηγείο Αστυνομίας και στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο φέρουν δακτυλικά αποτυπώματα ή εάν συνδέονται επιστημονικά με κάποια άτομα. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν σε καλή κατάσταση.

Η Αστυνομία διερευνά φυσικά και τους λόγους που δόθηκε η σχετική πληροφορία, εάν δηλαδή κάποιοι ήθελαν να ξεφορτωθούν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς ή κατά πόσο αυτοί προορίζονταν για εγκληματικές ενέργειες.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο ThemaOnline ότι τη δεδομένη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και ότι οι ανακριτές της υπόθεσης θ’ αναμένουν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, προκειμένου να εξάγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα 'σηκώνοντας' το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει αυτή τη στιγμή την υπόθεση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top