Επτά χρόνια μετά την απώλεια του Γλαύκου Κληρίδη, η Ιστορία δικαιώνει κάθε μέρα τον άνθρωπο που άσκησε την πολιτική με ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό. Τον άνθρωπο, του οποίου η γενναιότητα και η σοφία αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Επτά χρόνια μετά την απώλεια του Γλαύκου Κληρίδη - «Καταξιωμένος από την ιστορία και με καθολική αναγνώριση»

15.11.2020
11:12
Πολιτική

Επτά χρόνια μετά την απώλεια του Γλαύκου Κληρίδη, η Ιστορία δικαιώνει κάθε μέρα τον άνθρωπο που άσκησε την πολιτική με ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό. Τον άνθρωπο, του οποίου η γενναιότητα και η σοφία αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, «καταξιωμένος από την Ιστορία και με καθολική αναγνώριση από τους πολίτες της χώρας μας, και όχι μόνο, αποτελεί το πρότυπο που πολίτη, του πολιτικού, του ανθρώπου.

Αναγνωρίζουμε και τιμούμε τη μνήμη του ηγέτη που με τη διορατικότητα του άφησε ανεξίτηλο στίγμα στις  αποφάσεις που καθόρισαν την πορεία μας από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι τον θάνατο του.

Ξεχωρίζουμε, ανάμεσα στις πολλές μεγάλες  προσπάθειες και τα επιτεύγματα του, το έργο της ανασυγκρότησης της χώρας μας στις φοβερές ώρες μετά το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη εισβολή, τον αγώνα για ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τον μεγάλο, διαρκή και επίμονο του αγώνα για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που θα επανενώνει την πατρίδα και θα επαναφέρει την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στη χώρα.

Σήμερα που η Τουρκία απειλεί ξανά με περαιτέρω επέκταση στη θάλασσα και στο έδαφος της χώρας μας, την ώρα που εισβάλλει ξανά στην Αμμόχωστο παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και υπονομεύοντας τις προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών, είναι κρίσιμο να θυμόμαστε τα όσα μας δίδαξε με το έργο του.

Ο Γλαύκος Κληρίδης, ποτέ μα ποτέ, δεν απέδρασε από τις ευθύνες του. Τόλμησε πολλές φορές αγόγγυστα να σηκώσει στους ώμους του ευθύνες άλλων, ευθύνες που δεν του αναλογούσαν. Αντίκρισε τον θάνατο κατάματα, χωρίς υπεκφυγές. Έφυγε από τον κόσμο με πλήρη αξιοπρέπεια. Με μια βαθιά αξιοθαύμαστη πνευματική ενάργεια, με μια εκπληκτική ψυχική γαλήνη και μια μεγαλειώδη ανθρώπινη αρχοντιά.

 Τιμούμε την μνήμη του, το έργο του και τις παρακαταθήκες του Η Ιστορία και όλοι εμείς θα κρατήσουμε αιώνια τη μνήμη του».